Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les incineracions ja arriben a ser un terç dels enterraments al cementiriSegons la tendència d'ús actual, es preveu que la durada aproximada del cementiri de Lleida sigui de 25 anys més.


Durant la tradicional visita de l'alcalde de Lleida al cementiri municipal, s'han donat a conèixer les dades d'enterraments i incineracions de l'últim any. De la totalitat de 1.267 sepelis d'aquest 2019, més del 68% van ser enterraments i la resta incineracions. Segons la tendència d'ús actual, es preveu que la durada aproximada del cementiri de Lleida sigui de 25 anys més.

A més, es va anunciar que durant aquests dies, l'Ajuntament de Lleida ampliarà els horaris de funcionament del cementiri, així com facilitarà l'accés a la ciutadania per a Tots Sants, oferint un horari de 9 hores a 18.30 hores, sense tancament durant el migdia. També s'ampliarà l'horari de servei d'autobusos, de manera que la L7 funcionarà amb les freqüències de pas d'un dia laborable. Perquè els visitants del cementiri puguin accedir amb els seus propis vehicles, s'han habilitat també dues zones d'aparcament provisionals.

Després de la seva visita, Pueyo va apuntar la possibilitat de convertir en museu el cementiri, com un element de referència que “mostra l'evolució estètica en les formes dels enterraments i el tracte que se li dóna a la part final de l'existència humana”. L'alcalde va remarcar que inclou factors sociològics, històrics, artístics o arquitectònics, entre altres. Per a l'alcalde, la proposta ha d'entendre's com “una ciutat dels morts que creix paral·lelament a la ciutat dels vius”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats