Lleida
18/33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les parades de roba i complements tornen aquesta setmana als mercats de Camp d'Esports i Barris NordConveni per millorar l’accés al mercat de Camp d’Esports


Els mercadets de Camp d’Esports i de Barris Nord incorporaran aquest dijous i dissabte, respectivament, les parades de roba, calçat i complements. Els dos espais de venda ambulant han estat operatius amb les parades de fruita i verdura, però a partir d’aquesta mateixa ja s’hi podran instal·lar la resta de productes. La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha afirmat que ja s’està en disposició de reobrir aquests espais de venda i que és molt necessària la implicació dels i les paradistes en aquests punts de venda . Gispert ha remarcat que és imprescindible complir estrictament la normativa, que ara està determinada amb directrius més clares, després de recollir-se en el Pla d’acció de mercats de venda no sedentària. El document està aprovat pel Comitè tècnic del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Les parades s’ubicaran de la mateixa manera que ho havien fet abans d’aplicar les noves mesures restrictives pels rebrots de la Covid-19 a la ciutat, amb l’objectiu de garantir la seguretat, tant de venedors com de compradors. La regidora ha insistit en la necessitat de reprendre l’activitat d’aquesta tipologia de productes, donat que la crisi sanitària pel coronavirus ha tingut un impacte important en la seva activitat econòmica.

Gispert ha mantingut reunions continuades per avaluar el context del moment i poder obrir els mercats amb els productes habituals. La regidora ha explicat que la situació dels últims mesos s’ha viscut amb especial preocupació a la regidoria per l’afectació que la pandèmia ha tingut en l’economia d’aquestes famílies. “Són moments molt complicats i hem intentat posar-nos al seu costat, buscant alternatives possibles per conciliar que poguessin tornar a treballar i la seguretat sanitària”, ha dit Gispert.

Si és necessari, l’àrea de Mercats aixecarà actes a aquelles parades que no compleixin amb el que es demana, fet que pot comportar la suspensió temporal de la llicència. La regidora Gispert ha reiterat que s’ha fet el possible per activar el funcionament dels mercats i que per mantenir-los, depèn de l’actitud i la responsabilitat de tothom.

 

Mercat de l’Hort

El Mercat de l’Hort també s’instal·larà dissabte a la plaça de Sant Joan amb productes agroalimentaris de proximitat, després de la segona aturada per les noves mesures restrictives decretades aquest mes. Així, el dissabte 1 d’agost reprendrà l’activitat, en la seva ubicació habitual a l’Eix Comercial, de 10 h a les 20.30 h, amb les corresponents mesures de seguretat. L’objectiu d’aquest mercat és oferir un lloc de venda a pagesos i elaboradors lleidatans i donar a conèixer productes agraris de proximitat.

 

Conveni entre la Paeria i el Consorci de Comerç de la Generalitat per millorar l’accés al mercat de Camp d’Esports

L’Ajuntament de Lleida i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per al finançament del projecte urbanístic de millora del mercat de venda no sedentària de Camp d’Esports. La Paeria rebrà suport econòmic per part del Consorci, ens adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en la inversió prevista a l’entorn del mercat per afavorir l’accessibilitat. L’acte per materialitzar la firma del conveni s’ha substituït, atesa la crisi sanitària, per la signatura electrònica per avançar en els terminis.

En concret, l’actuació consisteix en la millora de l’accés des del carrer Alcalde Vives al recinte del Camp d'Esports, eliminant les barreres arquitectòniques i transformant l’actual accés en una rampa. S’instal·larà una plataforma de bus a l‘avinguda de Rovira Roure en l’encreuament amb aquest carrer, per atansar l’autobús al mercat i facilitar l'accessibilitat dels usuaris del mercat al transport públic. També es col·locarà un punt d’informació per poder donar servei als clients i paradistes d’aquest espai de venda. El cost de l’execució d’aquestes obres és de 26.192,06 euros. El Consorci de Comerç aportarà un màxim de 10.000 euros per al seu desenvolupament. El conveni serà vigent fins el 31 de desembre d’enguany.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “estem treballant per poder iniciar les obres a finals d’any, si els tempos ens acompanyen, i tindran una durada estimada d’un mes”. Postius ha afegit que aquesta “és una acció que contribueix a millorar l’accés al mercat de Camp d’Esports i que s’aproxima a la nova orientació del mercat, adaptant-se a les necessitats de la ciutadania, i aporta solucions pel que fa al seu espai, la millora de serveis i el reforç en els seus accessos”.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha apuntat que la voluntat de la Paeria és donar suport als mercats i promocionar i dinamitzar comercialment la ciutat. Gispert ha assenyalat que aquest mercat ha patit un impacte important arran de la Covid-19 pel que les línies estratègiques per al nou model passen per millorar-ne la competitivitat i actuar-hi amb accions com les que es duran a terme: potenciar els accessos, adequar la ubicació de les parades de bus o la creació d’un punt d’interès. Gispert ha recordat que l’àrea de Mercats té en funcionament una Comissió de Treball mixta del mercat i que també s’ofereix la possibilitat de realitzar cursos als i les paradistes per millorar la seva professionalització.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats