Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les protectores reporten falta de recursos i d’ajudes per assegurar el benestar dels animals acollitsBajo Cinca i Lydia Argiles diuen que a l’estiu s’abandona més i Amics del Segrià creu que no hi ha una diferència quantitativa


Amigos Peludos Bajo Cinca denuncia falta de recursos i apunta que la situació econòmica és “molt dolenta” i empitjora a l’estiu, visió compartida per la protectora Lydia Argiles però no per Amics dels Animals del Segrià, que diu que no s’abandona més, sinó que s’adopta menys.

Des d’Amigos Peludos Bajo Cinca afirmen que trobar una solució és “imperatiu”, ja que la falta de recursos ha estat un dels factors pels quals el veterinari de capçalera que tenien fins fa poc els ha denunciat pel deute que tenen amb ell.

El deute, explica la presidenta de la protectora, Sandra Oró, correspon als tractaments que reben els animals quan arriben, com l’esterilització o els chips. Afirmen no tenir diners i que ni l’Ajuntament de Seròs, on es troba la protectora, ni cap altra institució els ha donat mai res.

“No tenim recursos, i hem de pagar els deutes. No podem avançar i les instal·lacions s’han de mantenir”, explica Oró, i destaca que reben gossos de Fraga que, si no acollissin, anirien a Huesca, on es permet la seva mort. A més, explica que a l’estiu s’abandona més i la situació és “horrible”. 

Des de la protectora d’animals Lydia Argiles coincideixen en que la situació econòmica és “igual de dolenta” que la d’Amigos Peludos Bajo Cinca. Demanen que l’administració “es posi les piles”, ja que la falta d’ajudes “no els sembla bé” perquè fan “una obra social”. De cara a l’estiu, diuen gestionar la situació “com poden” i demanen fer campanya per conscienciar que “són un més de la familia, no un objecte”. 

La protectora Amics dels Animals del Segrià, però, no creu que a l’estiu s’abandonin més animals i argumenta que el què passa és que se n’adopten menys, i arriben els mateixos.

“En protectores més properes a l’àmbit urbà, com la nostra, la situació no hauria de ser així. Nosaltres portem una estadística dels animals que entren i surten i no notem la diferència”, manifesta Ana Sánchez, responsable de la protectora.

Sánchez afirma que “l’abandonament es produeix del gener al desembre”. Focalitza el problema en dos punts: la cria irresponsable dels animals i la situació en zones rurals, on els cadells acaben vagant pel seu compte. Sánchez creu que una de les solucions seria l’obligatorietat d’implantat el chip, ja que es podria localitzar a qui abandona i controlar els animals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats