Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'informe fet després de l'incendi insta a renovar la Passarel·la del TòfolL'estat del 'pont' és "acceptable" tot i la falta de manteniment


La Paeria haurà de renovar i fer un mantimiento periòdic de la Passarel·la de l'Tòfol per prolongar la seva vida útil, segons l'informe elaborat per l'empresa que la va construir fa 11 anys. L'informe de l'empresa Media Fusta es va realitzar després de l'incendi que va patir la passarel·la sobre el Segre el passat 26 de juny i que va obligar a tancar-la al pas de vianants i ciclistes (encara que alguns fan cas omís). L

es conclusions de l'estudi, realitzat el 10 de juliol, estableix que "tot i no haver-se dut a terme cap manteniment, l'estat general de la passarel·la és acceptable, amb l'excepció de la zona recentment cremada". No obstant això, per prolongar la seva vida útil, l'informe aconsella "executar petits treballs de neteja, lasurat (protecció) dels elements de fusta visibles, així com la substitució i reparació de les zones danyades", alhora que es recomana la inspecció i el manteniment en el futur.

Pel que fa als danys causats pel foc, s'afirma que els més greus es localitzen en el tauler, a la barana i en menor mesura en el passamans, que hauran de ser substituïts per perill de trencament. En tot cas, la ràpida intervenció dels bombers va permetre apagar les flames abans que afectessin greument les bigues principals, que van patir "una molt petita pèrdua de secció eficaç". En concret, l'estudi proposa canviar unes 70 unitats del tauler del pis, 30 metres lineals del barana, 12,5 metres del passamans i 8 unitats de la barana.

A més, s'haurà de procedir a l'escatat i sanejat de les superfícies cremades de les bigues principals. Durant la inspecció, a més, es va observar en un dels arcs un possible inici de putrefacció, segurament per l'acumulació d'aigua de pluja. Aquesta afectació de fongs, encara en estat incipient, podria ser neutralitzada mitjançant la protecció de les cares superiors dels arcs principals. Pel que fa a les alteracions pel sol i la pluja, "l'estat general de la passarel·la és acceptable, fins i tot millor del que podria esperar sense tenir cap manteniment. Així, "les fendas (esquerdes) observades són petites i en elements secundaris sense funció estructural".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats