Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Lleida acull una fira de mobilitat elèctrica dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i SeguraEl certamen tindrà lloc el 22 de setembre al Museu del Clima i de la Ciència de Lleida i el 23 de setembre se celebrarà la Pedalada Popular


El regidor d’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha presentat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que tindran lloc del 21 al 23 de setembre.

La programació inclou la realització d’una macro-enquesta en tots els centres de secundària de Lleida per conèixer com és la mobilitat i per promoure els desplaçaments sostenibles. Tindrà lloc el divendres 21 de setembre, de les 9 a les 15 h i, per dur-la a terme, es compta amb la col·laboració del Cicle Formatiu de Grau Superior de Conducció d’Activitats Físicoesportives en el Medi, de l’Institut Joan Oró.

El Museu del Clima i de la Ciència de Lleida acollirà el 22 de setembre una Fira de Mobilitat elèctrica que inclourà una concentració de cotxes elèctrics, amb exposició i demostració així com un cicle de conferències sobre aquesta modalitat de mobilitat: la bicicleta elèctrica a Lleida, el cotxe elèctric i com gestionar la recàrrega del vehicle en una comunitat de propietaris.

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura continuaran amb la Bicicletada Popular pels carrers de Lleida, que s’ha organitzat per al 23 de setembre, amb sortida (a les 11 h ) i arribada a la rambla de Ferran.

Mesures de mobilitat sostenible

Joan Queralt ha remarcat les darreres accions que l’Ajuntament de Lleida ha dut a terme per tal d’afavorir la mobilitat sostenible dins de Pla de Mobilitat Urbana de Lleida: la millora dels entorns i els camins escolars, la implantació de bandes reductores de velocitat per la pacificació del trànsit, ampliació de voreres per millorar seguretat i accessibilitat al c. Comtes d’Urgell i la dotació de 341 semàfors acústic per a persones amb dificultats de visió.

Pel que fa a la mobilitat en bicicleta, es continua amb la construcció de la xarxa de carril bici que es perllongarà en un 1 km de l’Eix Nord Sud. En l’àmbit dels autobusos urbans, s’han adquirit 5 nous vehicles híbrids. D’altra banda, darrerament s’ha introduït mesures de pacificació del trànsit amb la implementació de sentits únics per tal de reduir el protagonisme del vehicle privat a la via pública en la xarxa no bàsica.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats