Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida atén més de 729 temporers des del dia 1 de juliol120 persones més respecte a la setmana passada


Entre l'1 de juliol i el 8 d'agost, ja són més de 729 els temporers acollits en els pavellons de la ciutat per l'Oficina d'atenció social de la ciutat.

De l'1 al 21 de juliol s'han registrat 577 allotjaments a Jericó. I des del 8 de juliol, el primer pavelló municipal Antorxa, als Camps Elisis, i després al Agnès Gregori, s'han realitzat 2.106 allotjaments a Refugi.

Otos dels serveis que proporciona la Paeria, són 2.203 serveis de dutxa. A més des de l'1 d'agost, sigues està oferint un servei d'esmorzar on s'han repartit 511 bosses de pícnic, entre les persones temporeres allotjades al pavelló municipal d'Agnès Gregori.

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa aquest estiu, un pla de xoc per abordar l'emergència dels temporers que durant l'estiu arriben a la ciutat de Lleida vinculats a la recerca de treball en el marc de la campanya de la fruita.

Cal destacar que la tinent d'alcalde i portaveu del govern de la Paeria, Jordina Freixanet, ha explicat que el passat 1 de juliol es van comptabilitzar 134 persones dur-mint al carrer a la ciutat de Lleida i "creiem que cal buscar solucions d'emergència social ", ha remarcat.

D'altra banda, a causa de la demanda de refugis per a les persones temporeres de la ciutat, l'Ajuntament de Lleida els va desplaçar al pavelló municipal Agnès Gregori de Balàfia a meitats de juliol.

La regidora de Polítiques per als drets socials, Regina Cairol, va explicar que es va triar el pavelló de Balàfia perquè "té més capacitat i més dutxes (una quarantena) i és l'únic que està disponible durant els mesos de juliol i agost, mentre que a la resta es realitzen activitats esportives o lúdiques ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats