Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida celebra la benedicció de palmes, la processó dels Dolors i la de la SomeretaDonen el tret de sortida a la Setmana Santa


Lleida va celebrar ahir el Diumenge de Rams amb la tradicional benedicció de palmes i palmons, així com també la processó dels Dolors i el pas de la Somereta a Pardinyes.

Milers de lleidatans, sobretot nens i nenes, van assistir ahir al matí a les parròquies de la ciutat a la benedicció de palmes i palmons del Diumenge de Rams, seguint la tradició festiva i religiosa. La processó de La Somereta, que té lloc des de fa vint anys al barri de Pardinyes, també va es va dur a terme ahir al matí.

L’Associació Cultural de la Sagrada Família i Sant Cristòfol, coneguda per La Somereta i presidida per Francisco Seijó, organitza la primera de les processons de Setmana Santa a la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va ser investit confrare d’honor abans de l’inici de la processó. Quan va finalitzar la benedicció de les palmes i palmons, que va ser a càrrec del bisbe Salvador Giménez, la processó va recórrer els carrers de Pardinyes, amb els veïns del barri i de la ciutat que s’hi van voler afegir. La sortida i l’arribada del recorregut va ser la parròquia del Santíssim Salvador, on mossèn Joan Jové va oficiar després la missa.

Per la tarda es va dur a terme la processó de la Verge del Dolors, que per primera vegada els passos de la Congregació dels Dolors van fer la seva sortida des de l’església de Sant Andreu al carrer Cavallers, molt propera a l’Oratori dels Dolors, que ha esdevingut seu del Secretariat Diocesà de Confraries. Els passos representen els set Dolors de la Mare de Déu i la Passió i Mort de Jesús.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats