Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida defensa el valor històric del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UnescoPresenten la versió definitiva del dossier de la candidatura, que s’entregarà al Consejo de Patrimonio aquesta primavera


La candidatura definitiva del Turó de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la Unesco es centra en defensar el valor històric del conjunt monumental i serà presentada al Consejo de Patrimonio Histórico de Madrid a la primavera d’enguany.

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, junt amb director del projecte, Joan Reguant, va entregar ahir a l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el dossier definitiu de la candidatura del Turó de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la Unesco. Aquest projecte finalitzat presenta un gir en l’estratègia respecte al camí que es va iniciar al 2016 i és que s’ha optat perquè el Turó de la Seu Vella sigui declarat un conjunt monumental i no pas un paisatge cultural. En aquest sentit, el director del Consorci va defensar que “era complicat optar a Patrimoni Mundial de la Unesco com a paisatge cultural perquè el Turó de la Seu Vella de Lleida és un conjunt monumental” i, a més, és un Turó que representa “la gènesi i la síntesi de la ciutat de Lleida”.

“Arribar fins aquí ha estat complicat”, va reconèixer l’alcalde de Lleida, que també va anunciar que els projectes al voltant del Turó de la Seu Vella avancen, com per exemple les inversions previstes de la Generalitat i el Pla de Muralles que està elaborant el consistori lleidatà. Larrosa va explicar que dilluns lliurarà l’expedient de la candidatura a la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, i que el pròxim 6 de febrer presentaran la candidatura a Madrid “als generadors d’opinió, com ara institucions i mitjans de comunicació”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats