Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida ''dona llum al món'' des del Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb l’arbre de NadalL’encesa de llums de l’arbre ha estat presidida pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la vicepresidenta Estefania Rufach i el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy


El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dijous al vespre l’acte d’encesa de llums de l’arbre de Nadal de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Talarn ha estat acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació i de l’IEI, Estefania Rufach i pel director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy. A l’acte també hi han assistit el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, i els diputats Jordi Verdú i Mercè Carulla.

Abans de l’encesa de llums, s’han dut a terme els parlaments, on Rufach ha agraït primer de tot als treballadors i treballadores de l’IEI la feina que han fet perquè “sense ells això avui no seria possible”. Rufach ha assegurat que “la llum és vida” i que “els problemes amb llum són menys” i amb aquesta premissa s’ha volgut col·locar aquest gran arbre al Pati de l’IEI, per “donar llum al món”. D’aquesta manera, Rufach ha explicat que “volem omplir les cares de somriures i els cors d’il·lusió de totes aquelles persones que passin, mirin i es facin fotos”. Abans de desitjar unes bones festes a tothom, Rufach ha recordat les paraules de l’artista Guillem Viladot, què deia que “la llum és llum, vingui d’on vingui la claror”.

L’arbre s’ha ubicat al Pati de l’IEI i ofereix una imatge espectacular, no només per les seves dimensions, sinó també per la seva il·luminació. Està envoltat, a més, d’uns bancs per poder asseure's i fotografiar-se. Compta, a més, amb el valor afegit de l’entorn del Pati, un dels llocs més emblemàtics de l’edifici de l’IEI, de manera que tot el conjunt resulta força atractiu.

Des de l’IEI, també s’han volgut potenciar valors com ara la sostenibilitat i la preservació del medi ambient. Així, l’arbre no és natural, sinó que compta amb una estructura central metàl·lica a la qual s’hi han incorporat elements com ara escorça de troncs i branques tallades de l’esporgada d’altres arbres. A més, la il·luminació és a base de llums LED de baix consum.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats