Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida és la millor ciutat de l’Estat per invertir en un pisLa rendibilitat és del 7,8% si es posa de lloguer


Lleida és la capital de l’Estat, en què la rendibilitat bruta de la compra d’un habitatge per posar-lo al mercat del lloguer és més alta, amb un 7,8%, segons dades del portal Idealista.

La rendibilitat bruta de la compra d’un habitatge per llogar-lo ha crescut lleugerament durant el primer trimestre del 2020 fins al 7,6% al conjunt de l’Estat, o al menys així era fins l’inici de la pandèmia. Fa un any aquesta taxa estava situada en el 7,5%. Tot i això, segons l’estudi realitzat per Idealista, la rendibilitat obtinguda multiplica per 8, en el pitjor dels casos, les taxes que ofereixen els bons de l’Estat a 10 anys.

Segons aquest estudi, que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular la seva rendibilitat bruta, les oficines es mantenen com la inversió immobiliària més rendible. Comprar una oficina a Espanya per llogar ofereix una rendibilitat bruta del 9,6%, enfront del 9,2% que donaven fa un any. Els locals ofereixen un rendiment del 9% (fa un any era del 8,5%) i en el cas dels garatges la rendibilitat s’ha situat en el 6,6% davant el 6,8% de fa 12 mesos.

Entre les capitals espanyoles, a Lleida li segueixen Múrcia (7,5%), Huelva (7,3%), Castelló de la Plana (6,8%) i Santa Cruz de Tenerife (6,7%). A Barcelona la rendibilitat s’ha quedat en el 5%, mentre que a Madrid s’ha situat en el 5,2%.

Els locals són el producte que major rendibilitat té en gairebé totes les capitals. El retorn més gran s’obté a Lugo (12,4%). Li segueixen les rendibilitats d’Oviedo (11%), Huelva (10,2%), Àvila (9,9%) i Sevilla (9,6%). A continuació, se situen les ciutats de Saragossa (9,5%), Osca (9,2%) i Tarragona (9,1%). A Barcelona la taxa està situada en el 8,4%, mentre que a Madrid baixa fins al 8,3%. Les oficines de Sevilla presenten el retorn més sucós d’entre les capitals, amb un 10,7% de rendibilitat bruta. Li segueixen Burgos (8,3%), Alacant (8,1%) i Almeria (8%). 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats