Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida ha rebut 77 refugiats des del 2013 i la Paeria destaca la “tradició acollidora” de la ciutatMiquel Pueyo presentarà al proper ple de l’ajuntament una declaració institucional de suport a Proactiva Open Arms


Lleida ha acollit 77 refugiats des del 2013 a través del programa estatal d’acollida de refugiats de la Creu Roja, segons va informar ahir la Paeria en una roda de premsa on l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, va anunciar que en el proper ple faran una declaració institucional en suport a l’ONG Proactiva Open Arms.

L’alcalde de Lleida va criticar l’actitud de la Unió Europea respecte la migració, que “mira cap a una altra banda”, i la dels estats. “Itàlia ha agreujat la crisi per fer política i Espanya ha fet tard”, va dir Pueyo, que va valorar la “gran tradició acollidora” de la ciutat i la intenció de la Paeria de cobrir les necessitats dels refugiats que puguin rebre en un futur.

La portaveu del Comú de Lleida, Elena Farré, va anunciar que havien mantingut una conversa amb l’Open Arms per consultar a l’ONG catalana què podien fer des de Lleida.

“Ens van traslladar diferents necessitats, però ara no requereixen cap donació sinó suport institucional per fer front als grups que els ataquen i és molt important rebatre aquests missatges”, va explicar Farré, en referència als tuits polèmics que acusen a l’ONG catalana de donar suport a les màfies de persones o, en alguns casos, fins i tot de ser-ne una. 

Regina Cairol, regidora d’ERC per als Drets Socials, va destacar que l’Estat té les competències per acollir refugiats i que “malauradament” aquestes no estan en mans dels ajuntaments o de les comunitats. Cairol va explicar que, en tot cas, el pas previ a l’acollida de refugiats passa per l’habitatge i va manifestar que la Creu Roja té 28 places residencials a Lleida, una xifra que la Paeria, conjuntament amb l’entitat, busca ampliar per aquest 2019.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats