Lleida
4/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida lidera els lliuraments de certificats de primera acollida a CatalunyaEls sol·licitants d'aquest servei estan encapçalats pel col·lectiu marroquí, seguits pel colombià i l'hondureny


La ciutat de Lleida, junt amb Terrassa i Hospitalet està entre les ciutats que més certificats ha lliurat a ciutadans vinguts de l'estranger que desitgen acollir-se al servei de primera acollida. En els primers sis mesos del 2019 s'han tramitat 5.897 noves sol·licituds, ja sigui cursant la formació o acreditant els coneixements, mentre que en el mateix període de l'any passat van ser 1.947. Aquest servei està dirigit a les persones estrangeres immigrades, refugiades i catalanes que han retornat que acaben d'empadronar-se a Catalunya i l'ofereix conjuntament la Generalitat de Catalunya i els ens locals i agents socials.

Els sol·licitants d'aquest servei estan encapçalats pel col·lectiu marroquí, seguits pel colombià i l'hondureny, que entre tots ells agrupen 450 de les sol·licituds. Les peticions per a obtenir el Certificat de primer acolliment, que inclou 120 hores de formació en llengua catalana, coneixements laborals i de la societat, s'han triplicat en relació a l'any passat. El secretari de Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va destacar ahir que el servei suposa un “apoderament” de les persones que s'acullen.

D'altra banda, Amorós també va explicar que el volum de sol·licitants de protecció internacional a Catalunya va arribar a les 7.016 sol·licituds el primer semestre de l'any, front les 7.876 peticions de l'any passat. En tot l'Estat les dades són similars, durant l'any passat van ser 54.050 i el primer semestre d'aquest any han estat 55.498. Des que el 2013 esclatés la crisi dels refugiats i a pesar que en el conjunt Europa es redueixen els sol·licitants, en l'Estat les demandes han anat augmentant. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats