Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h


Lleida preveu contractar a mig miler de treballadors per afrontar la campanya de rebaixesLa majoria dels nous empleats de reforç seran comercials, dependents i caixers


El president de l'Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, va augurar ahir que la contractació de personal per abordar la campanya de rebaixes a la ciutat augmentarà prop de l'1%, respecte al 2019.

Llorenç González va apuntar que la majoria de personal són treballadors eventuals de reforç i que molts ja es van contractar a l'inici de la temporada de Nadal. El president de l'Eix Comercial va mostrar el seu "optimisme" respecte a les vendes en el període de rebaixes, ja que "l'arribada del fred, després d'un inici d'hivern més càlid del que és habitual, incentivarà als compradors a adquirir ara, sobretot, roba d'abric".

D'altra banda, segons un estudi de la consultora Adecco, els comerciants de Lleida contractaran 550 persones durant el període de rebaixes, la mateixa xifra de l'any passat.

Entre els perfils més demandats per a la campanya de rebaixes es troben els promotors comercials, els dependents ajudants i els caixers amb experiència per al comerç, la perfumeria, la botiga de joguines, la cosmètica, l'electrònica, la distribució i el retail, la logística i el transport.

Gràcies al comerç en línia, Adecco creu que s'incorporaran treballadors destinats a la preparació i la distribució de comandes realitzades a través del comerç electrònic.

Catalunya és la líder en contractació en les rebaixes del 2020 (previstes de el 7 de gener al 6 de març) amb un total de 23.820 llocs de treball, i una millora del 7,9% respecte al 2019. Barcelona serà la província protagonista de les rebaixes en Catalunya i a Espanya amb un total de 19.195 contractes (un 10% més). Tarragona (2.213) i Girona (1.861) no esperen millorar les previsions del 2019. 

Segons un estudi realitzat per Bnext, els catalans gastaran una mitjana de 295 euros en les rebaixes d'hivern.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats