Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida Solidària construeix un magatzem agrícola a Senegal i un centre mèdic a Burkina FasoAmbdós projectes tenen per missió millorar infraestructures bàsiques a les poblacions en vies de desenvolupament


La Fundació Lleida Solidària (FLS), vinculada al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida (CAAT Lleida - Aparelladors Lleida), va presentar ahir els projectes de cooperació que està realitzant aquest any 2019, tant a nivell internacional com a nivell local. Les dos iniciatives internacionals que está desenvolupant la FLS són la construcció d’un magatzem agrari al Senegal i d’un centre mèdic a Burkina Faso, al qual actualment estan implementant una fossa sèptica, segons ha explicat el president de la FLS, l’arquitecte Jordi Arqué. 

La fundació dels aparelladors lleidatans està executant actualment una nova fase en la construcció del magatzem per a productes agrícoles a Podor, Senegal. Aquesta nova fase es dur a terme gràcies al finançament de la  Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida. En el marc d’aquest  programa hi participen tant la fundació, com personal tècnic de la regidoria, l’Associació Cultural Fedde-bamtaare Pulaar i senegalesos residents a Lleida. Recentment l’aparelladora Aurembiaix Baldomà ha viatjat a Podor per fer-ne el seguiment.

La FLS també unes latrines per a l’Emsimision Training Medical Center (TMC), un centre mèdic situat a la població de Ouagadougou, a Burkina Faso. En el mateix projecte també s’ha subministrat un grup electrogen i queda pendent l’elaboració d’un cremador per a material mèdic usat. Aquesta obra està dirigida per l’aparellador Jesús Arribas, qui es troba actualment a la zona per supervisar-hi les feines i col·laborar en la construcció, que s’esta duent a terme amb materials de la zona per mitjà d’eines que permeten fabricar maons al territori. 

Arqué també va informar que l’entitat ha iniciat un nou cicle de tallers de sensibilització, finançat amb fons de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), amb la col·laboració i gestió de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i també amb finançament de la Paeria.

Fotos: Fundació Lleida Solidària

 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats