Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h


L'ONCE i Òscar de la Torre ofereixen un taller de màgia per a ensenyar trucs als nens cecsEls trucs seran a partir de l'estimulació de sentits com el tacte, l'olfacte o l'oïda


El mag de Lleida Òscar de la Torre i l'administració d'ONCE Lleida, de la mà del seu director Marcelino Cid, han decidit dur a terme el dimarts 11 de febrer, un taller per a nens cecs que consistirà a realitzar trucs de màgia educativa, tant per als nens amb discapacitat visual puguin percebre'ls amb les seves limitacions, com perquè ells mateixos puguin dur a terme trucs d'il·lusionisme.

Per a això, Òscar de la Torre va explicar que “la proposta es basa a sentir la màgia, no a través de les capacitats visuals, sinó a partir de l'estimulació d'altres sentits com el tacte, l'olfacte o l'oïda”. Segons el mag “la màgia consisteix en il·lusiona i fer que l'impossible sigui o sembli possible”. Així, un nen cec pot esbrinar certs matisos que una persona amb visió no podria. Per exemple, un dels reptes que es plantejarà als participants serà el d'encertar el color d'una cartolina, entre diverses de diferents colors, com el clàssic truc d'il·lusionisme d'endevinar una carta triada pel col·laborador o persona participant en el truc de màgia.

Amb aquesta proposta, Òscar de la Torre es va posar en contacte amb Marcelino Cid, responsable de la delegació de l'ONCE a Lleida. Tots dos van signar el desembre passat un acord per a dur a terme aquesta iniciativa creativa, que segueix en la línia de la màgia educativa que duu a terme el mag lleidatà, en aquest cas per a un col·lectiu on els sentits tenen molt a veure.

“La màgia no té límits, si creus, tot és possible. I farem que aquests nens aconsegueixin sentir la màgia. No sols això, sinó que anirem mes allà, podran realitzar ells mateixos els jocs, i sentir en primera persona el significat d'il·lusionar” va dir de la Torre.

L'activitat estarà oberta també a adolescents cecs i adults que vulguin participar. 

Foto: Òscar de la Torre

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats