Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


Magraners ‘pateix’ des de fa un any un abocador municipalLa Paeria assegura que aviat netejarà la zona i destinarà els enderrocs triturats a arreglar un aparcament dissuasiu


L'abocador d'àrids i enderrocs habilitat per l'Ajuntament de Lleida ja porta més d'un any enlletgint els voltants de Magraners, a pesar que es tractava d'una mesura provisional.

La zona afectada per l'abocador, situada entre el camp de futbol de Magraners i la Variant Sud, s'ha convertit des de fa més d'un any en un escombriaire on molta gent va a llençar els seus residus. Segons van informar ahir fonts de la Paeria, aviat es netejarà l'espai i es destinaran els enderrocs, que en el seu moment van ser triturats, a arreglar un aparcament dissuasiu de la ciutat. 

En tot cas, el problema ve des de lluny i sens dubte s'ha gestionat malament per part de la Paeria. Quan es van executar els treballs d'urbanització de diversos carrers del barri del Noguerola, l'Ajuntament va decidir traslladar les restes d'asfalt, formigó i voreres a l'esplanada que hi ha entre Magraners i la Variant Sud.

Es tracta d'un lloc molt afectat històricament pels abocaments il·legals de veïns i petites empreses. Malgrat les queixes dels veïns, allí es van emmagatzemar a la intempèrie i sense barrar tones de residus per al seu posterior reciclatge i, de fet, més endavant una màquina especialitzada va triturar el material per a, al principi, destinar-lo a arreglar els camins de l'Horta.

No obstant això, la Paeria va reconèixer poc després que aquesta tasca només podien desenvolupar-la empreses homologades i va desistir de fer-ho. Passat el temps, la veritat és que tones d'enderrocs encara romanen allí des de fa mesos oferint una mala imatge dels voltants del barri.

L'associació de veïns de Magraners ha criticat en diverses ocasions aquesta situació, que sembla que ara quedarà solucionada, segons la Paeria.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats