Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Mauri tem que la sentència del Suprem sigui una "barbaritat"Projecten les "proves prohibides" durant el judici del procés


El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va assegurar ahir a Lleida que la sentència del judici del procés "llevat que sigui absolutòria serà una autèntica injustícia i una barbaritat". Per aquest motiu, va destacar que "tots aquells drets que siguin condemnats en aquest judici són drets que tenim l'obligació com a ciutadans d'exercir-los". En aquest sentit, Mauri també va afirmar que en la sentència "poden quedar en entredit drets i llibertats que s'han guanyat al llarg dels anys". A més, va advertir que la sentència "no afecta només als independentistes, sobiranistes o catalans, sinó a qualsevol ciutadà de l'Estat". D'altra banda, Mauri, en representació d'Òmnium, va ser rebut per primera vegada a la Paeria, un fet que va assegurar haver-li fet "molta il·lusió". No obstant això, el vicepresident d'Òmnium va indicar que hauria de ser Jordi Cuixart el present.

D'altra banda, l'Espai Orfeó va acollir ahir a la tarda la projecció de les proves que van ser "prohibides" durant el judici del procés al Tribunal Suprem. Marcel Mauri va assegurar que en prohibir aquestes proves es van vulnerar drets "de tots els presos polítics a tota la instrucció i també en el judici".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats