Lleida
17 / 34° C (sol)
97% 26 km/h


Més de 100 viatgers demanen el transport a demanda de l'Horta en el primer mesLa ruta de Rufea-Butsènit és la més sol·licitada pels usuaris que utilitzen aquest nou servei


El nou servei de transport a demanda de l'Horta de Lleida ha comptat amb més de 100 viatgers des que es va posar en marxa fa un mes i la ruta més sol·licitada ha estat la número 1, que és la que surt de Rufea-Butsènit.

El servei T-Horta, que s'ofereix mitjançant taxis, es va posar en marxa el 20 de maig, amb uns set mesos de retard ja que la Paeria havia previst començar amb el servei al mes d'octubre de l'any passat, però els problemes amb la validació de les targetes van endarrerir el procés. És per això que la prestació del servei va arribar al final del mandat de l'actual equip de govern. No obstant això, des de la posada en marxa d'aquest servei a demanda, un total de 139 viatgers l'han sol·licitat.

El procés per demanar el taxi, que té el mateix preu que l'autobús, es fa per telèfon. Els usuaris han de trucar al 900 106 848 abans de les 13.00 hores del dia abans per comunicar el dia i l'hora en què necessitaran el taxi, el nombre de persones que seran i el trajecte que faran. Rebran la confirmació del trajecte i han d'estar a la parada a l'hora acordada. Els taxis faran 5 rutes diàries amb sortida a les 8.00 h, les 13.00 h, les 16.00 h i les 20.00 h, de dilluns a divendres.

Quant als trajectes, el més sol·licitat, segons han informat fonts municipals, és el número 1, que correspon a les partides de Rufea-Butsènit. El número 2 és el de Camí de la Mariola; el 3, Vallcalent-Torres de Sanui; el 4, Camí de Montcada i la ruta número 5, Sot de Fontanet-Copa d'Or. Totes les rutes tenen 4 parades a Lleida, que són: l'hospital Arnau de Vilanova, Ricard Viñes, l'estació de Renfe i les estació d'autobusos.

El transport a la demanda admet les targetes T-Jove Escolar, T-Estudiant, T-Temps, T-Nostra B i les targetes de l'ATM. A més, es permet el transbord gratuït a la xarxa de transport públic municipal. El servei de taxi a la demanda té l'objectiu de resoldre el problema de mobilitat que tenen els autobusos urbans, que són massa amples per circular per alguns dels camins que tenen les partides de l'Horta de Lleida.

Els veïns volen més parades per tenir millors prestacions

Veïns de l'Horta valoren bé el nou servei de taxi a demanda, tot i que també n'hi ha que reclamen millores. Una d'elles és augmentar el nombre de parades o, encara millor, que els taxis poguessin arribar fins a les torres o cases. "A l'Horta hi ha moltes persones grans i, en alguns casos, han de caminar fins a un quilòmetre i mig per arribar a la parada del taxi, recorrent camins sense voreres pels quals passen cotxes, camions i tractors", segons un veí, que considera que aquests trajectes poden arribar a ser perillosos. 

També hi ha qui no entén el criteri per a la ubicació de les parades. A Vallcalent, per exemple, només hi ha parades de taxi a un costat de les vies del tren, mentre que els veïns de l'altre marge no en tenen cap, segons un veí. Cal recordar també que hi ha diverses partides que s'han quedat sense aquest servei, a l'espera que s'analitzin els resultats del desplegament actual. També ho van reclamar de Raimat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats