Lleida
21/40° C (sol)
97% 26 km/h


Mi Tres Torres fa efectiva la seva opció de compra sobre la Clínica Mi Nova AliançaL’actual grup gestor adquireix la unitat productiva i Divina Pastora retè la titularitat de l’immoble


El grup hospitalari Clíniques Mi, propietat de la família Masfurroll, ha signat aquesta setmana la compra del negoci de la Clínica de Lleida, propietat de Divina Pastora des de 2013, any en que va adquirir a la centenària mútua catalana L’Aliança.

En aquesta nova etapa, la clínica passa a denominar-se Mi NovAliança i d’aquesta manera recupera la marca insígnia catalana amb gran tradició i referència hospitalària a Lleida. Fa un any, Divina Pastora va decidir invertir en la remodelació d’aquesta clínica per salvaguardar a les 200 famílies que en depenen, a més de dotar la població de Lleida d’un nou hospital amb instal·lacions i una tecnologia d’avantguarda. Ho va fer després que aparegués una esquerda que va obligar a renovar totalment l’edifici estrenat ara fa tres setmanes. Clíniques Mi suma així el seu segon centre,

després de l’adquisició el 2015 de la Clínica Mi Tres Torres a Barcelona. El grup, presidit per Ga briel Masfurroll Lacambra i dirigit pel seu fill Gaby Masfurroll Cortada, va assumir el setembre de 2016 la gestió d’aquesta clínica històrica a Lleida, anteriorment coneguda com a Clínica de Ponent i l’Aliança. En el moment d’assumir la gestió en 2016, Clíniques Mi i Divina Pastora van acordar un possible dret de compra sobre el negoci que s’ha exercit ara que l’hospital ja està en funcionament (tal com ja havia publicat al novembre aquest diari).

Mitjançant aquest acord, Clíniques Mi adquireix “la unitat productiva de la clínica, que inclou els actius adscrits al negoci, la titularitat dels contractes, llicències, permisos i personal”. Per ambdues parts, una de les màximes prioritats en tot aquest procés ha estat assegurar la continuïtat de la plantilla.

D’altra banda,, Divina Pastora “reté la titularitat de l’immoble”, segons van explicar fonts de les dues companyies. Mi NovAliança va reobrir el 5 de juny les seves noves instal·lacions de Prat de la Riba, després d’un projecte de reforma integral que ha durat dos anys. En aquest període, s’han renovat totalment les instal·lacions, espais, tecnologia i material sanitari per “poder garantir una estada el més confortable possible per als pacients i familiars, així com el millor i entorn de treball”, seggons va explicarr el conseller delegat del grup, Gaby Masfurroll.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats