Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h


Multen l'associació de veïns del Secà per agafar aigua d'una boca de regLa van utilitzar per remullar l'asfalt per on havia de passar la cursa de la III Milla Solidària


L'associació de veïns del Secà de Sant Pere ha estat multada per agafar aigua d'una boca de reg per remullar l'asfalt dels carrers per on havia de passar la cursa de la III edició de la Milla Solidària del barri.

A través d'una carta, l'empresa concessionària dels serveis d'aigua de Lleida, Aigües Lleida, va comunicar a principis d'aquest mes a l'entitat veïnal que van cometre un frau a finals de juny quan van agafar aigua "sense prèvia contractació del subministrament amb motiu de la Festa Major del barri". L'empresa exposa que els seus inspectors van detectar el 28 de juny que al carrer Camí de Marimunt, 8, van agafar aigua d'una boca de reg mitjançant una mànega, que segons va explicar el president de l'associació de veïns, José Carreiro, es va utilitzar per remullar l'asfalt dels carrers per on havia de passar la cursa de la III edició de la Milla Solidària.

La "connexió irregular és un frau", afirma l'empresa, per tant l'import que reclamen a l'associació de veïns per l'acte és de 58,56 euros i compten amb 15 dies hàbils per abonar-lo. De no fer-ho "es procedirà segons indica la normativa de fraus". Tot i això, Carreiro va assegurar que pagaran la multa sense problema i va afegir que abans de procedir a connectar la mànega va demanar permís a l'Ajuntament de Lleida, però no va rebre cap resposta en ser cap de setmana. Així doncs, van decidir remullar la zona, tot i que no tenien permís, perquè s'havia de celebrar la cursa de la Milla Solidària i les temperatures eren molt elevades a causa de l'onada de calor d'aquells dies. Cal recordar, que la ciutat de Lleida va arribar als 42ºC a finals del mes de juny, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya i que la temperatura a l'hora de celebrar la cursa encara era elevada.

La Milla Solidària és una carrera que se celebra cada any a l'inici de les festes del barri del Secà de Sant Pere per recaptar fons per una causa. En aquesta edició, els diners recollits es va destinar a l'associació Down Lleida i va comptar amb la presència del medallista olímpic José Manuel Abascal i altres atletes provincials i de Catalunya.

La prova dels adults va començar a les 19.00 hores, mentre que les infantils, que eren gratuïtes, a les 18.15 hores. La distància a recórrer era de 1.609 metres i els atletes participants van haver de fer dues voltes a un circuit de 804,5 metres, que els organitzadors van catalogar de "molt ràpid". El públic va poder veure passar fins a tres vegades als corredors.

En aquesta tercera edició, com a novetat, la Milla Solidària del barri del Secà de Sant Pere va afegir la concessió d'un premi especial pel rècord fet durant la prova.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats