Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Noves Oportunitats forma a 100 MENAS per a estudiar o treballarLa 2a edició ha inclòs al col·lectiu en el curs


La Llotja de Lleida va acollir ahir l'acte de lliurament dels diplomes als alumnes del programa Noves Oportunitats, per a joves sense treball ni estudis. <br style="box-sizing: border-box; color: rgb(51, 51, 51); font-family: "Open Sans", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px;" />

Quan Zacaria, un noi de 17 anys que va néixer al Marroc, va arribar a Lleida fa dos anys, sentia “por i vergonya”. Segons va explicar ahir, ara s'ha deslliurat d'aquests temors i es prepara per a estudiar hosteleria a través del programa de formació Noves Oportunitats. El programa, que és obra del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha atès a la demarcació a 502 joves de 16 i 24 anys que no tenien cap mena de certificat acadèmic.

Al mateix temps, a tota Catalunya han participat 4.000 alumnes al curs. Tal com diu Miguel Ángel Cruz, de la UTE Noves Oportunitats, el programa està pensat per a joves que han tingut “males experiències”, ja sigui en l'àmbit familiar, social o acadèmic.

L'objectiu és oferir-los una nova oportunitat per a tornar al món laboral o acadèmic, depenent de les necessitats de cada jove. Segons va explicar Carme Prats, tècnica del SOC, la primera fase del programa consisteix en una orientació, perquè més endavant, el jove pugui triar bé una formació professional, o una de més transversal, per a aprendre l'idioma. 

L'aspecte més nou d'aquesta edició ha estat la integració en el programa d'un centenar de menors no acompanyats (MENAS). En aquest cas l'objectiu del programa se centra en que aquests joves aprenguin l'idioma i tinguin uns coneixements bàsics, a més de conèixer l'entorn i motivar-los.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats