Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Petitàlia, a la recerca de l'or del Segre i dels secrets de l'UniversEls infants podran viure l’aventura de fer d’autèntics buscadors del metall preciós i viatjar pel sistema solar dins d’un planetari mòbil digital.


Els visitants que s’apropin els dies 17 i 18 de març al Pavelló 4 de Fira de Lleida per veure les novetats que s’exposen a la 12a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) trobaran una àmplia oferta d’activitats educatives i extraescolars (idiomes, música, etc.) i descobriran mètodes innovadors posats en pràctica per diferents col·legis lleidatans. A més, disposaran d’informació de propostes d’entitats centrades en el lleure educatiu i el turisme en família, com ara el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer, Polaris Lleure i Excellence Editorial.

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer donarà a conèixer les activitats que ofereix a les famílies i les escoles durant tot l'any. I per això, convida tothom que s’apropi al seu estand a viure l’experiència dels autèntics buscadors d’or del Segre amb la seva activitat estrella: el taller de recerca artesanal d’or. Aquesta activitat es desenvoluparà el dissabte i el diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

També es farà difusió de les activitats familiars programades per Setmana Santa i l'estiu i s’informarà d’un nou projecte que és previst començar el pròxim curs escolar 2018-19 adreçat als centres educatius amb el nom de “EducAUrum: l'or del Segre a l'escola”.

A més, se sortejaran dos packs familiars (fins a 4 persones) de l'activitat “A la recerca de l'or del Segre”, que inclou la visita guiada i el taller de recerca d'or al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre. I també altres dos packs familiars (fins a 4 persones) de l'activitat “A l'estiu l'or el busquem al riu”, un taller dirigit de recerca d'or al riu Segre al seu pas per Balaguer.

Polaris Lleure instal·larà un planetari mòbil digital –amb capacitat per a 25 persones– per divulgar l’astronomia i altres ciències entre els infants. Per mitjà d’un sistema Apple digital es projectaran imatges i programes en 360º, produïts per diferents entitats i organitzacions astronòmiques i científiques, per tal que els nens i les nenes i les seves famílies viatgin pel sistema solar i coneguin els planetes, els asteroides, els cometes i els satèl·lits.

Les projeccions del planetari, d’uns 30 minuts aproximadament i aptes per a tota la família, tindran lloc a les 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 16.30, 17.30, 18.30 i 19.30 h. Un responsable de Polaris Lleure farà les explicacions en directe i les adaptarà a les diferents edats dels participants.

L’entitat també informarà de les activitats lúdiques i educatives que ofereix a les escoles i els instituts, les colònies, les sortides d’un dia, els casals d’estiu i les activitats de cap de setmana en família. D’altra banda, Polaris Lleure sortejarà entre els assistents una hora de planetari per a la classe del nen o la nena guanyador i, en el cas dels mestres, una hora pel seu grup d’alumnes. A més, es farà un 10% de descompte en les contractacions d’activitats durant la fira i un 20% de descompte si aquestes es contracten per dur a terme a l’abril.

Excellence Editorial exposarà les darreres novetats acabades de sortir d’impremta en contes infantils il·lustrats per a nens i adults. Entre les últimes obres publicades destaquen El llonguet i el nap gegant, Oh!, Héroe por un día i Recuerdos inolvidables. Als visitants del saló Petitàlia se’ls farà un descompte del 50% en la compra d’un segon llibre.

Petitàlia, el saló de referència per a la criança, la salut, l’educació i el lleure infantil, s’adreça a les famílies i els infants de 0 a 14 anys, que tindran al seu abast l’exposició de productes i serveis d’una vintena de sectors representats, a més d’activitats paral·leles, com ara espectacles i animació infantil, tallers, conferències, demostracions i jocs. L’horari de la fira és de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats