Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Petitàlia 'absorbeix' el Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya i tindrà lloc el 21 i 22 de marçEl calendari de Fira de Lleida perd un certamen que va néixer el 2014 per convertir-se en referent estatal i de França


El Saló de l'Esport i del Turisme Actiu de Muntanya "desapareix" aquest 2020 del calendari de Fira de Lleida i els expositors d'aquests àmbits s'integraran a Petitàlia, que se celebrarà el 21 i el 22 de març.

La catorzena edició de Petitàlia, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de març al pavelló número 4 del recinte dels Camps Elisis, acollirà expositors que van participar en algunes de les sis edicions anteriors de Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM).

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, va comentar que "Petitàlia i el Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya es van celebrar paral·lelament els últims tres anys, però com dos salons independents". Oró va anunciar que "ara el STM s'elimina com a marca i s'integra a Petitàlia, atès que tots dos salons comparteixen la tipologia de visitant que és el públic familiar".

La majoria d'expositors que aportarà l'extint STM estan relacionats amb les activitats d'esports d'aventura i de turisme actiu, com l'esquí (amb la presència d'algunes estacions de muntanya), el ràfting, la BTT, el senderisme o les curses de muntanya. També destaca la presència d'empreses que ofereixen propostes d'oci i aprenentatge per als nens i les nenes en els períodes de vacances (Nadal, Setmana Santa i estiu), diverses destinacions turístiques de muntanya, parcs nacionals i naturals, proveïdors de serveis turístics, allotjaments turístics (hotels, càmpings i turisme rural) o revistes especialitzades.

El Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, que va arribar a celebrar-se durant sis edicions consecutives, va néixer amb vocació internacional i amb l'objectiu de convertir-se en el referent estatal i del sud de França en esports i turisme de muntanya. Entre les activitats celebrades en el marc del saló destaca la Cursa de la Boira STM, la STM MTB Ultramarathon (prova de BTT puntuable per a l'Open d'Espanya de la categoria) o interessants conferències, com la protagonitzada per la ultrafondista Núria Picas.

Els sectors representats a Petitàlia són la criança i la salut, els productes infantils i la puericultura, les llars d'infants i les ludoteques, els col·legis i l'educació infantil, les escoles d'idiomes i música, les activitats extraescolars i esportives, les activitats d'estiu i les colònies, els càmpings i les vacances familiars, el turisme i les activitats en família i els jocs i les activitats d'oci.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats