Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Postius admet que el govern no té "capacitat política" per poder frenar Torre SalsesLa tramitació urbanística del projecte comercial ha rebut 654 al·legacions


El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va admetre ahir que el govern "no té capacitat política" per frenar Torre Salses.

El projecte comercial de Torre Salses, més concretament els expedients de reparcel·lació i urbanització del sector SUR 42, han rebut un total de 654 al·legacions que la Paeria estudiarà i contestarà. De totes elles, 643 han estat presentades per persones individuals, mentre que 8 han estat registrades per empreses i 3 per entitats de la ciutat. En aquest sentit, Postius va valorar que va ser un "encert" allargar el termini per presentar al·legacions perquè en 15 dies se'n van registrar més de 300. Cal destacar també que la majoria d'al·legacions són de caràcter tècnic (319), però també n'hi ha de caràcter jurídic (93) i valoratiu (242).

Els passos següents passaran per estudiar les al·legacions, però el regidor d'Urbanisme va afirmar que "no hi ha capacitat per dir si podrem frenar el projecte o no" perquè "estem en una situació reglada". El procés que se seguirà, segons va explicar Postius, serà el d'inventariar les al·legacions, donar trasllat a la junta de compensació, que podrà elaborar les seves conclusions però no són vinculants, i a partir d'aquest moment serà quan la Paeria començarà a estudiar les al·legacions i determinarà si s'estimen o no.

"Seran els tècnics els que decidiran el que es farà a partir d'ara", va assegurar Postius, que va afegir que seran "molt rigorosos en l'aplicació de les normes de la llei d'urbanisme". Abans, però, es donarà un termini per esmenar deu al·legacions amb defectes de forma, com preveu la normativa.

No obstant això, les al·legacions de caràcter valoratiu es derivaran a la regidoria de Participació i lluita contra la corrupció perquè els tècnics les estudiïn "una per una sempre amb un criteri estrictament tècnic i jurídic i veurem si es desprèn algun indici", va explicar la regidora Elena Ferré. A més, també seran els tècnics d'aquesta regidoria els que decidiran si s'ha de revisar el conveni entre la Paeria i l'empresa promotora del projecte que va signar l'anterior govern.

El regidor d'Urbanisme va recordar que el projecte de Torre Salses va començar amb l'anterior govern de la Paeria, "amb l'oposició pública de molta gent", i que actualment es "troba molt avançat en les decisions discrecionals que es podien prendre". No obstant això, Postius també va assenyalar que de les modificacions aprovades, la del vial de Víctor Torres, que ha de donar accés al complex comercial, té una demanda judicial oberta. Respecte a la cessió anticipada de terrenys, Postius va indicar que tampoc s'ha fet i que hi ha propietaris que hi estan en contra. A més, la promotora encara no compta amb la llicències urbanístiques i comercials, va assegurar el regidor, que va afegir que és "un procés que requerirà mesos".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats