Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


Pueyo proposa que es creï una comissió especial per estudiar els suposats abusos a l’Aula de TeatreL’ex regidora Regina Cairol s’acomiada en la sessió del ple tot insistint que la seva sortida correspon a motius personals


L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va anunciar ahir que al ple de juny es proposarà la constitució d’una comissió especial que estudiï els presumptes abusos que s’han dut a terme a l’Aula Municipal de Teatre en els darrers 20 anys.

El paer en cap va dir que si apareixen casos més recents de presumptes abusos sexuals comesos dins de l’equipament que no hagin prescrit, el consistori denunciarà els fets davant de la Fiscalia de Lleida. També, s’estudiarà una altra forma de gestió pública de l’Aula de Teatre, servei que actualment presta l’Associació Teatre Estable de Lleida a través d’una concessió administrativa, davant la necessitat d’assumir el control d’un servei municipal arran de la gravetat dels fets. A més, Pueyo va anunciar que es farà una acció artística de desgreuge i suport a les víctimes.

L’ex regidora de Drets Socials, Regina Cairol, es va acomiadar dels seus companys de la Paeria agraint a ERC i als ciutadans l’oportunitat que li han donat per seredilivadirquedesdelaseva feina a la Generalitat continuarà treballant per als serveis socials i per a les persones. Cairol va insistir que la seva renúncia al càrrec es va fer per “raons estrictament personals”, encara que, tal com va publicar aquest diari, va tenir desavinences perquè se li havia imposat una nova cap de servei a l’àrea de Serveis Socials.

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat l’acord signat amb la Diputació de Lleida, que aportarà 300.000 euros per habilitar l’hotel Rambla de la ciutat de LLeida (amb un total de 40 places) com a centre d’acollida de temporers que s’hagin desplaçat als municipis de Lleida més directament implicats en la campanya de la fruita i donin positiu per la Covid-19.

A més, es va aprovar l’ordenança reguladora dels procediments d’intervenció administrativa municipal sobre l’ús del sòl i edificació: llicències urbanístiques i comunicacions prèvies, per agilitar els tràmits i en la que participaran diferents col·legis professionals. El PSC va afirmar que el nou sistema de llicències urba-nístiques suposarà un increment dels costos en la tramitació dels expedients i es tracta d’una “nova privatització” d’un servei públic.

També va rebre el vist-i-plau la sol·licitud a la Comissió de Territori de Catalunya de la formulació de la modificació del Pla director urbanístic de l’àrea residencial estratègica (ARE), que inclou uns terrenys situats a Cappont, la Bordeta, Fira de Lleida i l’antiga hípica i que permetrà connectar amb el projecte del Pla de l’Estació. A més, la regidora de Salut i Economia, Montse Pifarré, va informar de l’estat d’execució dels pressupost a data 31 de març. D’una part, va dir que qüestions tècniques impedeixen que els ingressos computats reflecteixin la realitat (només s’ha recaptat el 7% del previst durant tot l’any). Pel que fa a les despeses, en el primer trimestre s’eleven al 13,13% del previst durant aquest exercici, encara que no s’han reflectit les vinculades a la Covid-19.

Vist-i-plau a demanar la tramitació del polígon de Torreblanca

L’equip de Govern i el PP van votar a favor de sol·licitar a la Comissió de Territori de Catalunya la formulació del Pla director urbanístic d’àmbit supramunicipal i rellevància econòmica, amb la denominació de Pla director urbanístic d’activitat econòmica de Torreblanca-Quatre Pilans i Moredilla a Lleida, que permetrà desenvolupar un gran sector industrial de 800 hectàrees de superfície. El document de planejament inclou un polígon logístic d’iniciativa privada situat en el límit de Lleida, els Alamús i Bell-lloc d’Urgell, al costat de la LL-11.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats