Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Queixa veïnal per una grava que 'talla' les rodes a l'HortaEls afectats diuen que en els camins hi ha restes de maó i rajola, però la Paeria garanteix les condicions del material


Veïns de l'Horta de Lleida es queixen que la grava reciclada que la Paeria utilitza per arreglar els camins danya els pneumàtics de tractors, cotxes i bicicletes. El president de l'associació de veïns del Copa d'Or, David Melé, va explicar que almenys dos veïns s'han queixat que el material que s'ha tirat en els camins danya els pneumàtics, de manera que ahir es va posar en contacte amb la Paeria i farà un informe al respecte. "Fa dues setmanes es van arreglar els camins i estàvem contents, però ara han arribat les queixes i cal veure què ha passat", va dir. També es va queixar la presidenta del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, que s'ha mostrat preocupada pel tema. 

Un dels afectats, Adrià Huguet, va explicar que entre la graveta, segurament mal triturat, hi ha trossos de maó i de rajola que són tallants i que danyen els pneumàtics, segons els han confirmat en una empresa de reparació. En canvi, la Paeria va dir que no ha rebut queixes "de cap veí de forma argumentada i amb proves que puguin relacionar l'incident amb el tipus de material". 

"Aquesta és almenys la cinquena campanya que fem amb aquest tipus de material i treballant amb diferents empreses i no hem tingut cap tipus d'incident", va explicar un portaveu municipal, que ha afegit que "són àrids reciclats de la construcció adequats per als camins, subvencionats per l'Agència de Residus de Catalunya, i amb unes especificacions tècniques de qualitat molt estrictes ". En tot cas, el regidor de l'Horta de la Paeria, Joan Queralt, va dir que dilluns revisaran els camins, però creu que les queixes són infundades "perquè de pedres n'hi ha en tots els camins".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats