Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h


Renfe organitza un ‘Hackatón’ per a implementar millores en el servei als viatgersJoves talents es reuneixen en un AVE de Madrid a Barcelona per a desenvolupar les millors solucions


La proposta del ‘Hackatón’, una trobada entre programadors informàtics per a desenvolupar programes de manera col·laborativa, cerca millorar l'entorn digital de l'experiència de viatjar amb Renfe.

L'acceleradora de startups (empreses emergents, normalment de naturalesa tecnològica) de Renfe i Wayra, anomenada TrenLab, va passar ahir per l'estació de Lleida-Pirineus amb una trentena de joves a bord, formant part del primer Hackatón organitzat per Renfe, juntament amb Talent Garden. Amb aquesta iniciativa es busca impulsar un projecte d'innovació intern anomenat Virtual Travel Assistant. Per a això, es van donar cita durant un viatge en AVE de Madrid a Barcelona, sis grups d'estudiants provinents de diferents disciplines, amb la finalitat de realitzar propostes en equip que millorin les prestacions i l'experiència de viatge que s'ofereix ara com ara, des de Renfe. Així, els participants van tenir l'oportunitat de treballar sobre el terreny les qüestions plantejades, preguntant als viatgers sobre els ítems que es podrien millorar i que suposarien un canvi substancial durant el viatge amb tren. Entre les propostes que es van desenvolupar la instal·lació de consignes de seguretat per a guardar amb contrasenya l'equipatge, poder esperar des del propi seient per accedir al servei de bany quan aquest quedi lliure, l'accessibilitat per a atendre persones amb deficiència auditiva mitjançant un traductor en llenguatge de signes, entre altres projectes que podrien dur-se a terme mitjançant una aplicació mòbil. Amb aquestes propostes es vol fer front als reptes de negoci que presenten els nous entorns digitals.

L'equip de la proposta guanyadora d'aquest Hackatón es donarà a conèixer avui i, rebrà una prestació econòmica per a dur a terme el projecte a Wayra Madrid. A més, tindrà l'oportunitat de treballar durant sis mesos amb Renfe, mitjançant la supervisió i els consells de Talent Garden.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats