Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h


Reobren el Pont de Boc afectat per la llevantadaELs veïns de la zona declaren que “el pas del Camí Vell d’Albatàrrec al seu pas pel pont, s’ha fet més estret”


Després de les obres d’arranjament dels camins i ponts que van quedar malmesos a l’Horta arrel de la crescuda extraordinària dels torrents naturals de la Femosa i les Canals el passat octubre, ja s’han finalitzat les obres del Pont del Boc de Biterna, que s’ha reobert aquest cap de setmana. 

Les obres del pont es van iniciar el passat 11 de novembre i van consistir en la reparació i  anivellament dels ferms i paviments, així com la neteja i reperfilat de les cunetes, la reconstrucció dels terraplens i el recalçat dels fonaments de l’estructura. Per dur a terme les obres, de caràcter urgent, la Paeria va sol·licitar ajuda al departament de Cultura de la Generalitat, per un import d’uns 100.000 euros, per tal de recuperar el Pont del Boc, obra d’interès històric i un dels símbols arquitectònics de l’Horta de Lleida. 

Aquesta ha estat l’obra que ha requerit major inversió, i ha estat la més complexa de les realitzades atesa la configuració i l’antiguitat del pont. S’han reconstruït els murs de contenció de terres que va tombar la força de l’aigua i s’ha reforçat amb formigó el tram central dels fonaments de l’arc amb l’escullera. També s’han recuperat les pedres tallades de les aletes centrals d’entrada i sortida del pont i s’han format unes rampes d’accés, així com s’han col·locat uns tubs per la canalització de l’aigua durant els treballs. 

No obstant, els veïns de la zona amb finques confrontant al Pont del Boc, declaren que “el pas del Camí Vell d’Albatàrrec al seu pas pel pont, s’ha fet més estret”, degut a que el torrent es va endur part del terreny i, que “amb les obres, s’han fet les parets del pont sense respectar les distàncies amb les finques agrícoles, prenent alguns metres d’aquestes”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats