Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


Sucs anima els seus escolars a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient des dels balconsL’Ajuntament i les escoles organitzen activitats sobre la natura


L’estat d’alarma afectarà la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, però hi ha llocs on ja s’han buscat formes alternatives de fer-ho com, per exemple, a la localitat de Sucs.

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sucs impulsa, de fa temps, diferents activitats mediambientals entre els seus escolars. Conscients de la importància de preservar el seu entorn, des de l’Ajuntament s’organitzen iniciatives “per motivar a la canalla a tenir cura de la natura”, segons Guillem Boneu, president de l’EMD. I ara, que divendres es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, han animat als alumnes de l’escola bressol i de l’Escola El Vilot a fer dibuixos i murals que han de exposar als balcons de casa seva.

Durant el curs escolar, els nens i nenes han fet treballs relacionats amb la natura i, en especial, sobre els arbres. Tant és així, que l’Ajun-tament va comprar aquest any 50 alzines i va organitzar una jornada perquè els infants els plantessin a una zona comunal, però va ser tot just quan es va aprovar l’estat d’alarma per la Covid-19 i es va anul·lar l’activitat. Tanmateix, els arbres van ser plantats pels veïns de Sucs perquè no es fessin malbé. El director de l’Escola El Vilot, David Luque, va explicar que durant el curs han dut a terme un projecte que es diu Dona la nota, gràcies al qual “els alumnes han treballat el tema del medi ambient mitjançant videos i unes pancartes que han elaborat i que havien de penjar en un es-

pai cedit per l’Ajuntament, pero a l’haver-hi tot el tema del confinament pel virus vam acordar que les pengessin al seu balcó o casa seva”. A més, “divendres està previst que soni pels altaveus del poble la cançó No ens desdibuixem que és un emblema del projecte”, va explicar.

Iniciativa de l’Eix Ambiental per publicar fotografies dels espais naturals

La plataforma l’Eix Ambiental Lleida insta a participar a la celebració virtual del Dia del Medi Ambient els propers dies 5, 6 i 7 de juny amb fotografies d’espais naturals. L’Eix Ambiental és una plataforma d’una vintena d’entitats de la societat civil vinculades amb la natura o l’ecologisme. La gent que vulgui participar en aquesta iniciativa ha de fer fotos a espais naturals que li agradin o que li preocupin de les Terres de Lleida i les ha de publicar a les xarxes amb els hashtags #lleidamediambient o #ponentmediambient.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats