Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Taller per a infants d’Aremi i de l’escola Ciutat Jardí per reivindicar el dret a jugarVan construir uns ‘cavallets’ adaptats, activitat impulsada pel Centre d’Art la Panera


Infants d’Aremi i de l’escola Ciutat Jardí de Lleida han participat en la construcció d’uns cavallets adaptats, una activitat impulsada pel Centre d’Art La Panera,  dirigida per l’arquitecta Izaskun Chinchilla. Forma part de la convocatòria Art for Change 2017 de l’obra social “la Caixa”-El taller, que es va realitzat dilluns 13 de gener, s’anomena Dret al vertigen i va incloure tres activitats de tipus inclusiu per reclamar el dret a jugar que han de tenir tots els nens i nenes amb independència de les seves capacitats.

En el taller es van realitzar activitats que van aproximar els infants a il·lusions òptiques relacionades amb el moviment, com les de les baldufes òptiques o els zoòtrops. Amb els resultats s’acabarà de dissenyar el Carrussel adaptat que s’ubicarà al pati de les instal·lacions del Mestre Tonet de l’Associació Aremi. 

La instal·lació final agafa la idea d’un zoòtrop habitable: un tambor circular amb unes petites ranures a la seva part superior i una tira d’imatges que descomponen un moviment cíclic enganxat a la part interior, just per sota de les ranures. En girar el tambor,  a través d’una de les ranures, s’obté la il·lusió del moviment. 

FOTO: ©La Panera

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats