Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Terra del solar de les Torres del Cel per ‘millorar’ la canalitzacióLa Paeria afirma que els àrids de la Llotja serveixen per tapar pedres del marge dret del riu i facilitar l’accés dels jardiners


La Paeria està abocant terra de l’excavació de les torres de la Llotja en la canalització del riu Segre per fer-la més còmoda i accessible, segons va informar la Paeria. Les excavacions de les Torres del Cel, els gratacels projectats al costat del Palau de Congressos de la Llotja, porten unes setmanes en marxa i els àrids que s’extreuen es traslladen a la canalització del riu Segre. Es tracta d’una actuació gestionada pel Centre Especial de Treball “Salvador Seguí”, el qual s’encarrega del manteniment de la jardineria dels marges del riu.

Segons la Paeria, amb aquestes aportacions de terra, que procedeixen dels treballs d’extracció del futur pàrquing subterrani de les Torres del Cel, es van tapant les esculleres de pedra del marge dret del Segre, ja que s’ha comprovat que així es facilita el manteniment. En concret, la terra permet l’accés a la maquinària per tallar la vegetació, una tasca molt complicada si només hi ha pedres. També confereix, segons la Paeria, més comoditat als ciutadans que passegen per la zona, que no han de preocupar-se per ensopegar entre les roques. D’alguna manera, el marge del riu es converteix així en un prat, que s’omple d’herba, però sense reg, de manera que a l’estiu queda seca.

En tot cas, no és gespa com al marge esquerre. Ja fa uns tres anys que es va fer una prova prop de les comportes de Pardinyes i el resultat va ser satisfactori, de manera que aquest condicionament es realitza de forma progressiva quan es disposa de terra sobrant procedent d’alguna obra. En aquest cas, s’aprofiten les extraccions d’àrids al costat de les torres bessones de Pardinyes.

L’abril passat es va posar la primera pedra de la promoció de Metrovacesa, que ha iniciat la construcció del primer dels dos gratacels de 20 plantes previstos al costat del Palau de Congressos de la Llotja, que fa cantonada entre l’avinguda de Tortosa i el pont de Pardinyes. A partir de finals de juny es van intensificar els treballs amb excavadores que soscaven la terra del sòl per començar a habilitar el pàrquing subterrani. També treballa una màquina d’una empresa especialitzada en fonamentacions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats