Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h


Un projecte per fer una auditoria de rehabilitació energètica d'un edifici municipal, guanyador del concurs d'idees convocat per la Paeria i el Col·legi d'EnginyersEl jurat de la segona edició d'aquest guardó ha escollit la proposta presentada per l'empresa Kreum i ha valorat especialment la seva metodologia exhaustiva, la possibilitat d'obtenir estalvis econòmics i energètics i la flexibilitat per aplicar-la


El projecte "Auditoria de l'edifici. Rehabilitació energètica d'un edifici municipal", presentat per l'empresa Kreum per la seva aplicació en un centre cívic de Lleida, ha estat elegit com a guanyador de la segona edició del concurs Idees d'Energia, que impulsen la Paeria i la demarcació de Lleida del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

El jurat del concurs ha considerat que la proposta presentada recull els trets principals fixats en les bases, destinades a promoure la millora de l'eficiència energètica i la generació d'energia als edificis i equipaments municipals. Es valora especialment l'aplicació d'una metodologia exhaustiva per a l'anàlisi de tots els aspectes que afecten el consum energètic de l'edifici; la seva incidència sobre una tipologia d'equipament municipal amb un gran nombre d'hores de funcionament i un consum energètic elevat, fet que permet obtenir estalvis econòmics importants; el fet que proposa actuacions concretes a realitzar amb una estimació raonada dels costos i l'estalvi energètic estimat; i que facilita a l'Ajuntament una àmplia flexibilitat per implantar les mesures per fases en funció de les necessitats municipals.

Els serveis tècnics municipals treballaran en els pròxims dies d'acord amb Kreum per decidir el centre cívic més idoni per tal d'executar la proposta.

S'havien admès un total de 6 propostes per aquest concurs en la seva edició de 2019, centrades entorn de la millora de l'eficiència energètica als edificis, l'estalvi energètic, la generació d'energies renovables i l'educació energètica ambiental.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, acompanyat pel cap de servei d'Instal·lacions i Equipaments Públics i Energia de la Paeria, Cristian Riera, va mantenir ahir una trobada amb representants del Col·legi, encapçalats pel seu president, Guillem Boira, i amb el gerent de Kreum, Jordi Calvís, per parlar sobre aquest concurs, que pròximament convocarà la seva tercera edició.

El concurs d'idees té com a finalitat principal ser un trampolí per al desenvolupament de projectes i accions relacionades amb l'eficiència energètica a la ciutat de Lleida. Es busca definir actuacions encaminades a millorar el comportament energètic dels edificis i equipaments municipals, com per exemple la reducció de consums energètics i emissions contaminants, intentar apropar-se als requeriments dels edificis de consum d'energia gairebé nuls, millorar el confort dels usuaris dels serveis, establir propostes de manteniment energètic dels serveis i instal·lacions, definir un sistema de seguiment i control energètic i realitzar propostes de generació sostenible d'energia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats