Lleida
4/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Una mitjana de 8 veïns fa servir cada dia el nou servei de taxi a la demanda de l'HortaEls taxis fan 5 rutes diàries amb sortida a les 8, les 13, les 16 i les 20 hores, de dilluns a divendres.


El nou servei de transport a demanda de l'Horta de Lleida ha estat utilitzat per 476 viatgers des que es va posar en marxa al maig, de manera que l'usa una mitjana de 8 usuaris al dia. El servei T-Horta, que s'ofereix mitjançant taxis a la demanda, es va posar en marxa el 20 de maig i en tot just tres mesos ha estat utilitzat per 476 viatgers, segons han informat fonts municipals.

En concret, aquest servei, que els veïns de l'Horta de Lleida reclamen des de fa temps, va ser sol·licitat per 81 persones al maig; 154 al juny; 195 al juliol i 46 en el que portem d'agost. La ruta que més s'ha sol·licitat és la número 3, que correspon amb les partides de Vallcalent i Torres de Sanui. El procés per demanar el taxi, que té el mateix preu que l'autobús, es fa per telèfon. Els usuaris han de trucar al 900.106.848 abans de les 13.00 hores del dia anterior per comunicar el dia i l'hora en què necessitaran el taxi, el nombre de viatgers i el trajecte que faran. Els usuaris rebran la confirmació del trajecte i han d'estar a la parada a l'hora acordada.

Els taxis fan 5 rutes diàries amb sortida a les 8, les 13, les 16 i les 20 hores, de dilluns a divendres. La número 1, que correspon a les partides de Rufea-Butsènit. La 2 és la del Camí de la Mariola; el 3, Vallcalent-Torres de Sanui; el 4, el Camí de Montcada i la ruta número 5, Sot de Fontanet-Copa d'Or. Totes les rutes tenen 4 parades a Lleida, que són: l'hospital Arnau de Vilanova, Ricard Viñes, l'estació de Renfe i les estació d'autobusos. El transport a la demanda admet les targetes T-Jove Escolar, T-Estudiant, T-Temps, T-Nostra B i les targetes del ATM.

A més, es permet el transbord gratuït a la xarxa de transport públic municipal. El servei de taxi a la demanda té l'objectiu de resoldre el problema de mobilitat que tenen els autobusos urbans, que són massa amples per circular per alguns dels camins que tenen les partides de l'Horta de Lleida. El servei es va posar en marxa amb mesos de retard pels problemes que van sorgir amb l'ATM per la validació de les targetes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats