Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Una parcel·la de l'Horta pateix pèrdues en els fruiters per la 'visita' d'uns senglarsAsaja proposa controlar la població i adverteix dels danys que poden ocasionar en el camp


El propietari d'una finca de l'Horta va denunciar que els senglars han provocat danys en els seus fruiters i que haurien aprofitat la nit per colar-se i causar forats i destrosses en arrels. En concret, els senglars van entrar a la finca d'una hectàrea d'extensió de l'Horta ubicada a la carretera de Corbins, pertanyent a la partida la Plana.

El president de l'Associació de Empresaris Agraris (Asaja) de Lleida, Pere Roqué, va explicar ahir que la població d'aquesta espècie "s'ha incrementat i es nota més durant aquesta època de l'any". Tot i que encara calculen el dany ocasionat en les pomeres després de la denúncia d'un soci d'Asaja, Roqué va afirmar que es van trobar forats de fins a 40 centímetres de profunditat i va alertar que aquests animals "causen accidents de trànsit i poden ser portadors de la pesta porcina". d'aquesta

Així, la 'invasió' a la propietat d'aquesta espècie, va sostenir, que sol donar-se per les nits i que les indesitjades 'visites' es donen tant d'exemplars joves com adults. Davant d'aquesta situació ara és el torn per a calcular els danys ocasionats i les persones afectades continuen denunciant les 'intrusions'. Des d'Asaja també es va advertir ahir sobre aquesta plaga i van proposar com a solució dur a terme unes "batudes importants". Per la seva banda, els agricultors de Grenyana van assenyalar ahir que encara tenen danys però que "s'ha actuat prou per part dels Agents Rurals". A més, han assenyalat que "fins al moments van capturar a tres exemplars amb una gàbia trampa a la Mitjana".

No obstant això, els afectats van apuntar que "encara no ha baixat l'afectació en les pereres danyats". Cal recordar que el passat mes de març, la Paeria va instal·lar dues gàbies per atrapar senglars a la Mitjana i en la partida de Grenyana en causar danys a les finques amb fruiters i davant l'amenaça de la pesta porcina. En aquest sentit, Ecologistes en Acció va criticar ahir la "prova pilot "anunciada per la Generalitat per" premiar "la cacera de senglars a Girona amb 50 € per animal mort compartint la seva preocupació i ha qualificat de" opaca "la gestió cinegètica del Govern.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats