Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Uns 1.200 ciclistes pedalen per exigir una mobilitat sostenibleS’ha hagut d'adaptar el circuit per tal d’evitar que poguessin produir-se aglomeracions.


Lleida es va omplir ahir de bicicletes en la Pedalada popular i reivindicativa per aconseguir una transformació de la mobilitat. Uns 1.200 participants han pres la sortida en petits grups i de forma esglaonada per les mesures restrictives del Covid-19. Els carrers de Lleida es van omplir ahir al matí de bicicletes amb motiu de la tradicional Pedalada popular, activitat programada amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que enguany ha tingut un format diferent, per les mesures restrictives del Covid-19.

Això ha condicionat la sortida conjunta dels 1.200 participants, que han fet cap a la Rambla de Ferran, els quals han reprès la marxa de forma esglaonada en grups reduïts. Al mateix temps, també s’ha tingut que adaptar el circuit, per tal d’evitar que poguessin produir-se aglomeracions. El tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha posat en valor aquesta activitat, que a més de contribuir a rebaixar les emissions contaminants i treballar per una ciutat més amable per la salut, vol que els lleidatans i lleidatanes puguin gaudir de l’espai públic.

Tot i els condicionants imposats pel Covid-19, Talamonte, que ha participat activament en la pedalada, ha manifestat el desig a poder viure la ciutat d’una forma diferent, on poder gaudir de l’ús de la bicicleta però també com el mitjà de transport, que ha d’encapçalar el canvi en el model de mobilitat. Talamonte ha fet referència a l’acord del pacte del govern de la Paeria sobre la mobilitat, que dóna prioritat als vianants. Per la seva part, el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha ratificat el compromís del govern municipal sobre els canvis de la mobilitat, malgrat que ha apuntat que els canvis a més de físics, hauran de ser mentals. “Caldrà trencar hàbits entre la ciutadania i convèncer-la que cal deixar el cotxe a casa i agafar uns altres mitjans de transports més sostenibles per desplaçar-se o fer-ho a peu, quelcom possible en una ciutat com Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats