Lleida
17/32° C (sol)
97% 26 km/h


Veïns adverteixen que la reforma del carrer les Roses inundarà baixos i pàrquingsLa Paeria sosté que la reurbanització del vial de la Bordeta és correcta i està ben supervisada


Les obres de reurbanització del carrer les Roses de la Bordeta porta camí de convertir-se en un culebró. Als retards de la primera i de la segona fase, ara en marxa, se sumen les crítiques d'alguns veïns, que adverteixen que quan plogui s'inundaran els baixos i els pàrquings subterranis.

El carrer les Roses té un desnivell pronunciat i sempre que ha plogut de forma copiosa hi ha hagut problemes. Precisament, les obres actuals tenen com a objectiu solucionar-ho. No obstant això, els veïns alerten que a l'altura del carrer Impressor Botel s'ha construït un desguàs a l'inrevés. És a dir que la canonada per a l'aigua de pluja connecta amb el clavegueram de forma ascendent, de manera que lluny de conduir l'aigua a la xarxa general, provocarà l'efecte contrari i acabarà per negar el carrer i els baixos dels edificis.

A més, segons els veïns, en aquest tram del carrer gairebé no hi ha embornals. "Quan plogui això serà un desastre", va afirmar un veí, que també va criticar la manca de direcció d'obra. "Ni els enginyers de l'empresa ni de la Paeria apareixen per aquí, de manera que no hi ha a qui queixar-se", va dir, alhora que va recordar que quan es va fer la primera fase, entre els carrers Campament i Sant Paulí de Nola, ja hi va haver deficiències i l'empresa va haver de refer bona part de l'obra.

Els veïns també estan farts del retard en els treballs. La segona fase, que es va iniciar al febrer, havia d'acabar en tres mesos, però avui dia encara es treballa. La inversió en la segona fase és d'uns 110.000 euros i encara faltarà una tercera, fins a l'avinguda d'Artesa. En canvi, la Paeria va afirmar que "les obres estan seguint el seu curs amb normalitat i la supervisió es fa setmanalment per part dels tècnics municipals i de la direcció d'obra, que segueix el projecte aprovat on totes les aigües es condueixen cap als desguassos de carrer ". A més, "les inquietuds dels veïns, que s'han posat en contacte amb Urbanisme, han estat traslladades a la direcció de l'obra".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats