Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Veïns de l'Ereta munten una assemblea per exigir millores al Casc AnticLos organizadores afirman que la asociación no resuelve los problemas y plantean una alternativa


Un grup de veïns del barri de l'Ereta, al Casc Antic de Lleida, ha convocat una assemblea avui per intentar frenar la "creixent degradació social del barri". Són veïns que han recorregut individualment a l'associació de veïns de l'Ereta oa l'Ajuntament per exposar les seves queixes o reivindicacions, però sense resultat. I ja estan cansats "perquè la situació cada vegada és més difícil en el barri", segons va explicar ahir Òscar Lanza, de la reunió, que va afegir que "a nivell individual les nostres queixes no tenen recorregut, de manera que pretenem agrupar-nos, conèixer-nos i adoptar les mesures que decidim ". 

Tot i que no hi ha res decidit, Lanza creu que es podria intentar entrar a l'associació de veïns per rejovenir-i reactivar-o, si això no és possible, podrien muntar una nova associació o una plataforma veïnal. La reunió, que tindrà lloc a les 19.30 d'aquesta tarda al Centre Cívic de l'Ereta, està oberta a tothom que hi vulgui participar. Els veïns volen impulsar un espai "on exposar diferents perspectives, debatre i aportar accions per fer del centre històric un barri més tranquil i net, on es pugui viure i conviure". 

Entre els temes més urgents, segons Llança, hi ha la problemàtica dels temporers. "Ja hi ha nits que dormen més de 50 persones a la plaça de l'Ereta", ha dit i també es va referir als usuaris de la Fundació Jericó, que acostuma a estar plena. Per la seva banda, Manel Pelay, president de l'Ereta, va dir que tots els problemes a què es refereixen aquests veïns ja estan més que plantejats a la Paeria. "Hi ha veïns que creuen que tot es pot resoldre d'un dia per l'altre", va dir Pelay, que va afirmar que l'Ereta està "bastant tranquil". Pelay ha afegit que no pensa donar relleu al capdavant de l'associació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats