Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

Crisis alimentàries



El brot de listeriosi provocat pel consum de carn “mechada” contaminada de l’empresa Magrudis de Sevilla ha provocat tres morts, cinc avortaments i ha afectat ja a 204 persones en complir-se quinze dies des que la Junta d’Andalusia decretés l’alerta a mitjans d’agost. Són xifres que posen en evidència que no es pot parlar de gestió “rigorosa” d’aquesta crisi alimentària com ahir defensava el conseller de Salut andalús, el mateix dia que l’Ajuntament de Sevilla precintava la fàbrica i la denunciava davant la Fiscalia. En 15 dies s’han anat coneixent informacions cada vegada més preocupants sobre la situació en la que treballava l’empresa: no disposava de tots els permisos per l’obrador, es desconeixia tota la varietat de productes que elaborava en les mateixes instal·lacions infectades i que, a més, comercialitzava amb marques blanques que van ser detectades amb posterioritat. És evident que el primer responsable en un cas així no és l’Administració, però resta igualment clar que aquesta no ha complert amb la seva funció de control en una matèria tan sensible com és l’alimentació. Ahir també va transcendir una altra alerta sanitària –llaunes de tonyina amb toxina botulínica– que, per ara, sembla controlada des del primer moment amb la retirada del producte el mateix dia que es va detectar el problema. La ciutadania mereix poder accedir a qualsevol tipus de producte alimentari amb absoluta tranquil·litat, i per ara no passa del tot.



0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: