Lleida
13-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

23 setembre 2019

La dieta i l’emergència climàtica



El Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides ha fet públic un informe en el qual asseguren que és necessari un canvi de dieta i consumir menys carn per fer front a “l’emergència climàtica”, un matís que introdueixen els experts perquè parlar de “canvi climàtic” ja no dona el sentit de gravetat davant el qual es troba el planeta Terra i totes les espècies que hi convivim, entre elles la humana, la causant de la situació. Els especialistes arriben a la conclusió que els esforços per mantenir l’escalfament global per sota dels 2 graus centígrads no seran suficients sense una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en tots els sectors, inclosos els de la terra i els aliments, i aposten per barrejar aliments d’origen vegetal i animal “produïts de manera sostenible”. Hi ha un exemple que serveix per a il·lustrar-ho: Quantes partícules contaminants s’emeten al medi ambient per consumir kiwis de Nova Zelanda a Lleida? La clau de la proposta que fa l’ONU no és tant modificar els aliments que mengem, sinó adaptar la dieta als productes de proximitat i temporada produïts de forma allunyada al sistema pràcticament fabril que les grans exportacions han construït. Un canvi tal requereix d’acords globals que la història demostra que són difícils d’assolir en economies competitives.



0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: