Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h

9 agost 2020

Tomb històric a la ciutat de LleidaEl PSC de Fèlix Larrosa perd les Municipals per primera vegada i Miquel Pueyo és el més votat

Per 81 vots, el PSC va perdre ahir per primera vegada les eleccions Municipals a la ciutat de Lleida, fet que no s’havia produït en els 40 anys d’Ajuntaments democràtics. Per 81 vots, el republicà Miquel Pueyo va ser el candidat a alcalde més votat.

La ciutadania de Lleida va decidir ahir donar un tomb històric a la seva representació a la Paeria, convertint a ERC liderada per Miquel Pueyo en la formació més votada, per davant del PSC del candidat a la reelecció, Fèlix Larrosa, que tot i empatar a 7 escons passa a ocupar la segona posició en el saló de Plens, una situació inèdita fins ara. La tercera força, el JxCat de Toni Postius, manté els 6 regidors que arrossega des de fa dos mandats municipals, mentre que Ciutadans en perd un edil i el Comúdelleida i el PP van aconseguir mantenir els seus grups amb dos regidors.

 La primera posició obtinguda per Miquel Pueyo li garanteix l’Alcaldia de Lleida, ja sigui amb pactes previsibles amb Postius i el Cpmúdelleida liderat per Sergi Talamonte o, en cas contrari, simplement per ser la llista més votada. I és que la pèrdua dels dos escons de PSC i Cs impedeix reeditar la majoria de 14 regidors que han sumat amb el PP durant el passat mandat municipal. Però, en tot cas, aquesta és una història que es començarà a escriure a partir d’avui mateix.

L’altre titular de la jornada va ser la fi de l’aventura municipalista de la Crida per Lleida-CUP a la Paeria, que perdent gairebé la meitat dels vots obtinguts al 2015 no va arribar al 5% dels vots necessaris per a obtenir regidor.

Els vots d’Unió

Ciutadans i PP també reculen vots i creixen la resta de formacions, amb l’espectacular increment d’ERC, que més que dobla sufragis. En tot cas, serà significatiu per a les anàlisis que facin els partits a partir d’avui els 166 vots d’Ara Units, la candidatura que integrava els ex d’Unió Democràtica, que són coalició amb el PSC al Parlament, i dels que a última hora en va prescindir Fèlix Larrosa, tot i mantenir al govern a Rosa Maria Salmerón. Primàries en va fer 869 vots i la ultradreta de Vox 895.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: