Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 juliol 2019

Ara ens toca a nosaltresGovern de la Generalitat, Mesa del Parlament, diputats i diputades, alcaldes i alcaldesses, i així fins més d’un miler de responsables institucionals valents i valentes se l’han jugat aquesta setmana, per aconseguir que el diumenge, 1 d’octubre, tots els catalans i catalanes tinguem l’oportunitat de decidir el nostre futur col·lectiu.
Aquests dies, alguns de vosaltres m’heu dit que era la seva obligació fer-ho, que els vam votar i triar per això, que no tenien cap altra sortida, que al final l’Estat espanyol no els farà res, entre altres retrets habituals, i sovint merescuts, adreçats a la classe política.
Però crec que aquesta vegada, per ser justos, hem d’admetre que han donat la cara, que han fet tot el que està a les seves mans perquè tinguem la llibertat de triar si volem un país lliure. I creguin-me si els dic que no ha estat gens fàcil, sabent que a l’altra banda hi ha el Govern de l’Estat espanyol amb les seves clavegueres, els principals partits estatals, la Fiscalia, el Tribunal Constitucional, l’Ibex35, l’Exèrcit, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la brunete mediàtica i un bon sarpat de jutges entregats al que manin des de la Moncloa, esperant per tallar la jugular, perseguir fins a enterrar-lo i destruir fins les engrunes de qualsevol que gosi voler alterar l’statu quo espanyol. 
Però aquesta vegada la responsabilitat és nostra, i haurem de saber estar a l’altura de les importants circumstàncies, ja que això era el que volíem nosaltres com a poble, poder decidir. Ara ens toca a nosaltres demostrar que ens mereixem una societat millor, més neta, transparent, moderna i democràtica, que volem un nou país amb major justícia social i qualitat de vida, amb oportunitats per tothom que premiï i reconegui a aquells que s’esforcen per fer bé la seva feina.
Par això aquesta vegada no permetrem que ens continueu tocant els nassos, mangonejant les nostres institucions i els nostres recursos com si fossin només vostres, atacant-nos els símbols, intoxicant amb mentides i amenaçant-nos amb les set plagues bíbliques.
No, ara ja no tenim por i per això tornarem a sortir al carrer, i si cal no ens en moure’m fins després d’haver votat. Aquesta vegada no ens aturareu, hem après la lliçó, ja que per alguna cosa la Muriel ens va ensenyar que nosaltres som el somni, que no ens podem deixar escapar aquesta oportunitat i, precisament per això, com diria en Llach, som aquí tossudament alçats. 
També ho deia l’Ovidi, la vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent, i ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer. I per això, fent cas a Martí i Pol, el pròxim 1 d’octubre cridarem qui som, perquè tothom ens escolti, i en acabat, ens vestirem com bonament ens plagui, i direm via fora!, que tot està per fer i tot és possible. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: