Lleida
10 / 18° C (pluja)
97% 26 km/h

21 abril 2019

No passareuEl govern del Partit Popular ja ha iniciat l’execució d’un autèntic cop d’estat a les institucions democràtiques catalanes, disfressant-ho d’article 155 de la Constitució espanyola, per a fulminar l’autonomia de Catalunya, intervenint i suspenent el nostre autogovern, com si estiguéssim en una dictadura.
Després de setmanes retallant injustament drets fonamentals i llibertats bàsiques de les catalanes i els catalans, cada oferiment i reclam de diàleg del president Puigdemont per resoldre políticament el conflicte, l’Estat espanyol ha estat respost amb més repressió.
Així, el fet que hagin detingut funcionaris i treballadors, amenaçat ajuntaments i mitjans de comunicació, perseguit, coaccionat, multat i inhabilitat els nostres líders polítics, colpejat i agredit indiscriminadament els innocents votants de l’1 d’octubre, atacat l’escola catalana i empresonat, per motius polítics des de fa 6 dies, els responsables d’entitats socials absolutament pacífiques, com Jordi Cuixart d’Òmnium Cultural, i Jordi Sànchez de l’ANC, només han estat els preliminars per acabar impulsant una aplicació ultra de l’article 155, que atempta contra els drets democràtics del conjunt del poble de Catalunya.
D’aquesta manera el 5è partit polític català, que només va obtenir el 8% dels vots en les darreres eleccions vol controlar per la força allò que no va aconseguir a les urnes, el control absolut de la Generalitat, amb la vergonyosa complicitat del PSC i el PSOE, convertits en tristos satèl·lits del PP, tot i el discurs plurinacional i radicalment contrari a les polítiques de Mariano Rajoy, amb el qual el seu líder Pedro Sánchez va aconseguir guanyar les primàries de tot just fa uns mesos; i l’incondicional adhesió de la seva marca blanca, Ciudadanos .
En aquestes alçades tots ja sabem que la unitat d’Espanya només és l’excusa, que el que no volen és renunciar al 20% del PIB que representa Catalunya, ni al muntatge de corrupció sistèmica i les portes giratòries amb què s’enriqueixen pràcticament sempre els mateixos, des del franquisme més ranci.
Per tant, davant de la voluntat d’intervenir injustificadament els cossos de seguretat i els mitjans públics de Catalunya, de silenciar el Parlament i treure el Govern escollits democràticament pel poble català, cal replicar serenament com ho hem fet en les grans concentracions d’ahir i de tots aquests dies, deixant-los clar que no farem ni un pas enrere, que volem els Jordis a casa, i que no ens doblegaran ni defallirem en la lluita i la defensa dels nostres drets i llibertats, ja que no estem disposats a renunciar a la nostra dignitat.
En definitiva, i veient com els responsables institucionals espanyols rebutgen la negociació o mediació política prèvia què desitjàvem la majoria, ara ja només espero de tot cor que el Parlament de Catalunya declari la independència aquesta mateixa setmana.
Per això, acabo aquest article d’opinió adreçant un missatge clar als qui promouen, justifiquen i defensen la supressió de la nostra sobirania, a través del darrer fragment del poema “No passareu”, d’Apel·les Mestres, que diu “a sang i foc avançareu de fortalesa en fortalesa; però, què hi fa! si queda en peu quelcom més fort: nostra fermesa. Per això cantem: per més que feu, no passareu”. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: