Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h

25 juny 2019

La voluntat dels catalans no la poden inhabilitarPer a tota la gent que ens agrada seguir, poc o molt, l’actualitat política, social i econòmica del nostre entorn, aquestes setmanes no donem l’abast. Així, aquest dimarts el president del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, ens anunciava una pluja de milions per comprar-nos la voluntat, i ens oblidem dels nostres anhels de viure en un país més democràtic, més net i pròsper i, sobretot, més lliure.
Ja em disculparan els estimats lectors i lectores, però quan veig aquests intents barroers en els quals el govern espanyol de torn – ho han fet tots– ens promet que ara invertiran un 40% de tot allò que ens havien anunciat i pressupostat, però que mai van arribar a executar, en alguns casos des de fa més de 10 anys, realment tinc la sensació que ens prenen per rucs.
Amb tot, si algú s’havia cregut que aquesta vegada serà veritat, i que l’Estat espanyol s’ha adonat que no pot continuar oblidant-se dels interessos i necessitats de la ciutadania de Catalunya, dimecres el Congrés dels Diputats expulsava el portaveu del Partit Demòcrata, Francesc Homs, de l’escó que li havien atorgat 480.000 electors catalans amb els seus vots, per haver contribuït a posar les urnes el 9-N.
D’aquesta manera Homs s’ha convertit en el primer representant elegit democràticament que ha de deixar l’escó per haver facilitat a més de dos milions de catalans anar a les urnes. Ja ho veuen, el govern espanyol s’amaga sota les faldilles dels tribunals per intentar que ens creguem que aquella jornada exemplar i democràtica de participació ciutadana, en realitat va ser un delicte de desobediència, que comporta multes i penes d’inhabilitació per al president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega, i els consellers Irene Rigau i Francesc Homs. 
La seva estratègia és clara, mentre amb una mà ens prometen l’oro i el moro, amb l’altra ens colpegen amb el seu garrot justicier, però no s’adonen que problema polític segueix estant aquí, i que la voluntat majoritària del poble de Catalunya no podran inhabilitar-la mai. Mentrestant, la setmana ha seguit generant un soroll mediàtic que els serveix per no haver de parlar gaire d’altres temes, com la comissió d’investigació sobre la caixa B del PP que l’oposició ha forçat al Congrés dels Diputats, o posant tota l’artilleria unionista disponible en contra del procés, com amb el nou llibre de Josep Antoni Duran Lleida, “Un pa com unes hòsties”, que va presentar dijous i on denuncia el que ell anomena “falses promeses” del sobiranisme, però no parla sobre el que implicaria quedar-se a Espanya.
Però per molt que intentin repetir-nos mil vegades que això que volem és il·legal i ens tractin com a gallines a les quals se’ls tira quatre grans, per prendre’ns els ous, o ens amenacin amb noves denúncies penals, la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió ens revela que més de dues terceres parts dels catalans i catalanes volen el referèndum, i que més de la meitat recolzen que s’organitzi de manera unilateral, davant la negativa espanyola a pactar-lo, com en canvi sí que ho ha fet, i pròximament hi tornarà, el govern britànic amb Escòcia.
Per tant, l’Estat espanyol continua sense voler entendre que l’únic que pot aturar els desitjos compartits de la majoria del poble català és la falta d’unitat d’actuació dels sobiranistes, i que aquesta vegada hem après la lliçó, no tenim por i arribarem fins on calgui per guanyar un futur millor, amb presència directa als organismes internacionals i amb noves oportunitats reals per a tots i totes. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: