Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

25 novembre 2020

Els 10 manaments contra el coronavirusLa Bíblia explica que quan Moisés va guiar al seu poble fugint dels totpoderosos egipcis va fer una aturada en el camí perquè la convivència del grup s’estava degradant. En aquesta aturada a peus del Mont Sinaí es va gestar la llegenda dels 10 manaments. Moisés va pujar al cim del Sinaí i allí va trobar unes pedres gravades amb aquestes normes sagrades pels cristians. Nosaltres avui volem aprofitar aquesta història per fer revisió del nostre confinament i recordar allò que creiem com a essencial. compartim aquesta adaptació dels deu manaments:

1- Estimaràs als teus grans per sobre de totes les coses. I ho faràs cuidant-los, protegint-los i estimant-los perquè ells ho han fet per tu durant tota la vida. És sagrat ser agraït.

2- No diràs el nom del covid-19 en va. No cal estar tot el dia parlant sobre la pandèmia i cal administrar el temps que dediquem a les notícies perquè aquestes no creïn psicosi en nosaltres. Cuidem la nostra salut, també la mental.

3- Santificaràs els moments de confinament amb la família, organitzant-te amb els de casa per guanyar l’avorriment, creant noves rutines, aprofitant per cuinar junts, fer jocs de taula, parlar més i buscar activitats pràctiques i creatives.

4- Honraràs al personal sanitari per la seva professionalitat, per la seva valentia, per la seva altura moral i vocació. Diuen que no valorem les coses fins que les perdem, en el futur no ens podem permetre el luxe de perdre aquest sistema sanitari just i universal. S’haurà de millorar i reforçar perquè aquesta pandèmia ha demostrat que el col·lectiu sanitari és imprescindible, és vital per la nostra societat.

5- No mataràs l’avorriment només amb ordinador o televisió, buscaràs altres alternatives. Llegir, cuinar, fer manualitats, endreçar la casa, organitzar fotografies, escriure, ballar, realitzar rutines esportives, escoltar bona música i tot allò que la teva creativitat disposi.

6- No faràs accions impunes com quedar amb gent que podries contagiar. O anar a l’hospital sense necessitat.

7- No robaràs i denunciaràs a tots aquells personatges públics, portin o no corona, que han robat diners públics que podrien servir per al bé comú de la nostra societat.

8- No diràs falsos testimonis ni mentides. Per tant no difondràs rumors i bulos del covid-19 en va, intentaràs ser crític amb tot allò que t’arribi i només faràs difusió de missatges oficials o de les autoritats sanitàries competents.

9- No consentiràs pensaments ni desitjos impurs encara que vegis com el pes de la crisi caurà sobre els mateixos de sempre treballadores, autònoms i col·lectius vulnerables.

10- No desitjaràs els béns del teu proïsme perquè aquesta crisi t’haurà ensenyat el que deia Antoine de Saint-Exupéry, cèlebre escriptor i aviador francès: “Que només s’hi veu bé amb el cor i que l’essencial és invisible als ulls”.

Bon i pacient confinament, alimenteu-vos sanament amb productes de proximitat i consumiu molta fruita, hortalisses i verdura. Espero que en pròximes setmanes tots i totes ens puguem abraçar, petonejar i trobar. Fins aviat i... molta salut!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: