Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h

16 febrer 2019

Avui és el dia del FèlixAvui és un dia històric, Lleida tindrà un nou paer en cap a l’Ajuntament. Després d’unes modèliques primàries, els socialistes han triat a en Fèlix Larrosa com a nou primer dels lleidatans. Serà una etapa breu, ja que aquest maig caldrà que passi una nova prova de foc davant d’unes eleccions municipals, i en aquestes, caldrà que l’electorat lleidatà ratifiqui aquest lideratge. La que ha estat la seva rival, la membre de la corporació municipal i companya de partit, Montse Mínguez, ha estat una molt bona contrincant, i tots dos, personalment, es mereixien cobrir la plaça vacant deixada per l’Àngel Ros. Amb aquesta elecció, l’agrupació local socialista ha triat la persona que millor pot representar al seu partit a la Paeria i liderar-lo també pels comicis d’aquesta primavera electoral, s’ha de reconèixer que la responsabilitat que han tingut ha estat majúscula.
Conec al Fèlix des del novembre del 1998, va ser en un sopar dels Premis Àngel Moncusí que organitza anualment la Federació d’Hostaleria. En Fèlix acompanyava l’alcalde Antoni Siurana i el regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, en Pere Yuguero (dos grans polítics i apassionats per Lleida). En el meu cas, acompanyava el meu pare (som patrocinadors de la Federació de fa un bon plec d’anys). Coincidències del destí ens varen posar un al costat de l’altre a la taula de “segones espases” al sopar. Recordo que varen ser tres hores interessants, amb bon feeling, bona sintonia i forjant una primera pedra de la qual ha sorgit una bona i estreta amistat que ha perdurat amb el pas dels anys. A partir d’aquí vàrem coincidir en múltiples activitats, esdeveniments o entitats. Jove Cambra, Cercle Economia, Fòrum Fuster, trobades a Madrid (ell de diputat i jo de vicepresident d’un grup de compres)... fins que avui en dia podem presumir de tenir moltes complicitats, punts en comú i unes quantes desavinences (amic és aquell que ho sap tot de tu, i per això continua essent el teu amic). Òbviament no parlaré negativament del Fèlix, però sincerament puc afirmar que és una persona molt apassionada, que l’il·lusiona el progrés de la seva ciutat i la gent que hi viu. Estima i protegeix la seva família i els seus millors amics, i respecta com el qui més els seus rivals. Sovint és tossut i es capfica massa buscant la perfecció a tot allò que idea, planifica o projecta. No li va el joc brut i sap controlar el rancor (cosa difícil en política). És humà, com tots nosaltres, i no l’etiquetaria com un animal polític, només fa 10 anys que està en política de primera línia i mai ens ha demostrat precisament això. Entre nosaltres, és un polític de futur! Avui el gran dels Larrosa (54 anys farà el pròxim 25 de setembre) arriba a l’alcaldia de Lleida amb una bona base, una bona formació i exercint com a bon pare de família. El seu brillant currículum docent i la seva gran tasca en les administracions en què ha treballat, avalen una bona entrada a la casa dels Sanaüja de la Plaça Paeria. No cal enumerar tot el que ha fet durant els darrers 30 anys per Lleida (la seva primera experiència laboral va ser com a director al Cercle d’Economia l’any 88), però per tot arreu on ha treballat, hi ha deixat petjada. El seu tarannà de treballador incansable, d’escoltar i dialogar han estat la clau d’aquesta excel·lent tasca.
Vist des de dalt, durant aquesta jornada es fecunda un embrió que tindrà un part de nou mesos. Aquest embaràs serà el període que durarà l’alcaldia d’en Fèlix Larrosa fins al pròxim maig. He llegit el seu projecte de ciutat i m’ha agradat el protagonisme que dóna a les persones (de joves a grans), als barris i a la recerca de complicitats econòmiques, educatives i socials. Per davant tindrà una tardor calenta en l’àmbit autonòmic i estatal, que haurà de superar-la i treballar perquè Lleida sigui una peça clau en aquest nou encaix que s’està coent (s’ha manifestat oferint diàleg). La delicada situació que travessa el país no hauria d’afectar en la convivència diària de la ciutat i en el progrés municipal. Tenim la sort que s’enceta un nou període amb un nou alcalde, que és un dels pocs polítics lleidatans que ha conegut les diferents classes socials i les persones que hi cohabiten a la nostra ciutat: la classe alta (donat que com a tinent d’alcalde d’Urbanisme li ha tocat buscar implicació d’ells per cercar el progrés de la ciutat), la mitja (de la qual ell n’és membre i la coneix perfectament), i les classes més baixes i vulnerables (ha estat regidor de Magraners i del Casc Antic amb una sublim gestió). Els diferents partits polítics que optin a l’alcaldia de Lleida han de tenir clar que el líder amb el qual s’enfrontaran no és ni l’Àngel Ros ni l’Antoni Siurana, és un socialista, un progressista i un gran lleidatà. Està en aquest nou càrrec com a premi pel seu esforç (ve d’aquesta cultura), i com no, perquè està preparat per a ser-ho. Avui s’enceta un nou període a Lleida, recomano que canviem el xip, que pensem en futur i pel millor per a les generacions que vindran. En confiança, estic convençut que el Fèlix ens hi sabrà portar.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: