Lleida
0-10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2019

El que se'ns esperaAhir dimarts, al Congrés dels Diputats es va viure un cop més, i per enèsima vegada, una moció relacionada amb el cas català. El títol triat durant la passada jornada va ser: “la prevenció i prevenir l’escalada de violència a Catalunya”, aquest cop ha estat de la mà d’Albert Rivera i el partit taronja, Ciutadans. El mateix passa amb la FAES (organisme vinculat al PP que es va distanciar durant el mandat de Mariano Rajoy i que ara amb Pablo Casado secunda el seu discurs sense exempcions) que cita que a Catalunya hi ha una kale borroka de violència als carrers alimentada i recolzada pel President Torra. I que aquest últim és la persona menys indicada per a dur a terme una negociació amb l’Estat per tal de resoldre l’actual crisi institucional que és viu; al·leguen que les seves reiterades manifestacions públiques de crítica al sector judicial espanyol i altres estaments de l’estat, i la seva constant pressió per l’alliberament immediat dels presos polítics catalans, demostren que aquest no pot ser (per a ells) el millor interlocutor. Aquestes dues postures de la dreta espanyola, que al final només coincideixen que el millor per tal de resoldre la situació actual que és viu al nord-est peninsular és que es torni a aplicar immediatament el 155 a Catalunya sense cap concessió. S’ha d’“espanyolitzar” totes les institucions catalanes urgentment i retirar el discurs separatista actual, tot per tal de recuperar la presència de l’Estat a la Generalitat.
Aquestes són una més de les estratègies catastrofistes de PP i Ciutadans davant de l’independentisme català, que al final només ha fet que alimentar més l’adhesió de la ciutadania cap a les tesis que van florint ràpidament des de la ultradreta de VOX. La capacitat d’emplenar fa dues setmanes el pavelló madrileny de Vistalegre amb més de 10.000 persones a l’interior i uns quants milers més que es van quedar a fora sense poder entrar, és una demostració de com a poc a poc aquest partit es va fent un lloc en els resultats de les pròximes convocatories electorals –actualment els atorguen uns quants escons als propers comicis europeus del maig i uns altres més a futures eleccions al Congrés– i precisament sorprèn que al seu full de ruta no es va emulant l’estratègia d’altres partits similars europeus, sinó que va més apel·lant la grandesa d’Espanya (discurs que agrada escoltar a molts espanyols ignorant qui l’està proclamant i les tesis que hi ha al seu programa). Sort que avui en dia la resta de partits espanyols només han fet que ignorar-los, ja que si no ho fan així, al final només alimentaran més el creixement d’aquesta força política. Personalment, la meva preocupació va més dirigida al possible futur accés a les xarxes socials per part d’aquesta nova força i com “infectarà” als futurs votants que donin suport a la seva aposta per arribar al Govern (una mena d’exemple Trump a l’espanyola). En definitiva, quan no tens cap representació en cap estament, la teva aspiració és la de tenir alguna cadira, i amb això juga a favor Vox davant de PP i Ciutadans. Qualsevol resultat que obtingui en futures convocatòries electorals, serà tot un èxit!
Vist des de dalt, el problema dels temes emocionals i identitaris, que és el discurs que varen encetar fa uns anys PP i Ciutadans amb el tema català, és que un dia poden arribar a girar-se en contra dels qui els alimenten. I si a més de tot això, hi sumem el tema immigració, homofòbia i feminisme, premisses que defensen l’actual govern d’en Sánchez, cada cop sembla més evident el gran problema que tindrem  durant els pròxims mesos amb l’ascens de Vox. No sé que en penseu del líder d’aquest partit ultradretà, el Santiago Abascal, una persona que sempre porta una pistola a sobre per tal de protegir –segons diu ell– el millor futur dels seus fills. Crec que aquest no és el millor exemple d’un líder que s’hauria de desitjar per a un país civilitzat, personalment penso que la majoria de ciutadans amb ganes de viure en un futur millor per a ells i pels seus fills, és que prefereixin fer-ho amb una societat tolerant i compromesa amb la vida.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: