Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

31 octubre 2020

La felicitat en els llocs de treballQuan un candidat es troba en un procés de selecció, òbviament, analitzarà factors com el sou, la proximitat, l’horari, el reconeixement que tingui, el pla de carrera,... i si ets empresari, buscarà que un professional tingui un perfil solvent, contrastat, amb ganes de créixer amb l’organització, amb un sou adequat a la responsabilitat que se li doni, que aportarà a l’empresa... Però, i si els empresaris i treballadors busquessin altres valors inexplorats o no tan històricament habituals?

I si tots dos treballessin a cercar, com per exemple, la felicitat en el treball? Sempre hi haurà algun empresari que intenti que el seu equip busqui l’èxit per davant d’ell mateix, i un treballador amb ganes de creure en el projecte empresarial que el líder li està oferint, si sorgeix això, no hi ha dubte que estem davant d’un gran tàndem empresarial.

Les soft skills, aquelles habilitats que guarden relació amb la capacitat de tractar als membres del nostre equip com a persones amb les quals hem de preocupar-nos, a poc a poc, van veient com els llocs de treball estan habituats en un ambient laboral molt més divertit, no tan seriós i acompanyat per una actitud positiva per part dels seus membres.

Saber si un lloc de treball és feliç, no vol dir analitzar quanta gent arriba contenta al negoci els dilluns al matí (és massa subjectiu aquest valor). Ser positiu i aportar felicitat a la feina va lligat en tenir una vida amb el personal feliç, i viceversa. Les actituds dels companys de treball sempre van connectades. Aixecar-se amb il·lusió permet arribar a la feina d’una manera positiva, com també poder contagiar-ho a la resta de l’equip i ajuda a afrontar els reptes més elevats en què ens trobem diàriament als llocs de treball.

La pràctica d’aquesta conducta emocional, no és cosa ni d’edats ni de sexes, sinó que és qüestió d’actitud. Aquesta felicitat transmet seguretat en nosaltres mateixos i una major confiança cap a la resta. I el màxim clímax de felicitat serà el que, un cop acabada la jornada laboral, anem cap a casa amb una rialla, que permetrà transmetre al nostre entorn familiar i relacional unes relacions més fluides.

I com no, tot el bo pot acabar-se i arribarà un dia en què un treballador vegi que la seva vida professional ja no té sentit en una empresa decidint abandonar la seva ocupació en aquesta. 

La millor recomanació que es pot fer a l’empresari, és que deixi sortir-lo de la millor manera possible, ja que igual decideix tornar en un futur o bé opta per recomanar-nos a altres professionals perquè entrin a l’organització.

Dos grans consells són els que dono als empresaris del futur: un primer que es basa en la capacitat d’aconseguir que la companyia vulgui canviar el món, i un segon, que és bo que els empresaris aprenguin els uns dels altres sense tenir en compte l’edat, ni la grandària de l’empresa i ni l’experiència que tingui.

Si s’inverteix en persones amb valors, que siguin capaços de generar benestar entre els equips (cosa que costa trobar-la en el minut 1) aconseguirem una filosofia que treballarà per tal que l’empresa sigui feliç i aconseguint resultats econòmics positius, ara bé, si l’empresa aposta per uberitzar-se (model sorgit d’Uber i que sembla que vol imposar-se), gràcies en gran part per una innovació constant, aconseguirà una precarietat laboral no desitjada.

Al final, del que es tracta, és de cercar un equilibri entre la flexibilitat que es reclama amb unes correctes condicions laborals.

Vist des de dalt, en un entorn de millenials com el que tenim actualment, si un líder no està en continu feedback –estar constantment parlant i dialogant amb els seus membres–, es pensaran que no et preocupes per ells i que realment no t’importen.

Mitjançant reunions en les quals expliquen com se senten i com es troben, donant experiències positives o posant exemples on es vegin els valors de l’empresa, l’empresa trobarà ràpidament el camí de l’èxit empresarial.

En definitiva, si tot líder sap tenir visió futura, seleccionar els millors pel seu entorn i aplicar generositat constant, no cal dir qui serà el que estarà més ben preparat per enfocar el futur que se’ns espera...SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: