Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

31 octubre 2020

L'hostaleria que ens espera (V)Ahir dimarts vàrem acabar la part del confinament més complicada per l’economia espanyola –personalment, amb les mesures adoptades des de Madrid, aquest tram de duresa econòmica repercutirà en gran manera als empresaris i als treballadors. Segons el ministre Illa, ja hem arribat al pic de la pandèmia i la corba tendirà a descendir lleugerament. S’augura que a les portes de Sant Joan, relativament, tot tornarà a ser similar al que havia estat als inicis del passat mes de març.

Es rumoreja que, a mitjans de maig, els comerços comencin a aixecar les reixes d’apertura; i a principis de juny, l’hostaleria tornarà a encendre els fogons, de la mateixa manera que es reiniciaran les classes als centres educatius. Si és així, encara tenim més articles com aquest, i un bon plec de recomanacions gastronòmiques lleidatanes per les quals seduir-nos un cop s’acabi el confinament domiciliari.

Avui, i les setmanes vinents, per no parlar sempre de la capital de Ponent, parlarem de la gastronomia que tenim a la rodalia, i ho farem durant aquests quinze dies primers tot seguint el corredor que ens porta cap a Barcelona. L’antiga Nacional-II i l’actual Autovia A-2, ens permeten que dels Alamús fins a Cervera, tinguem uns bons indrets hostalers pels quals deixar-nos seduir. Es travessa una petita part del Segrià, tot el Pla d’Urgell, la part nord de l’Urgell i trenquem la Segarra per arribar a la Panadella. Tot un poti poti de gustos gastronòmics pels quals delectar-nos de cuina autòctona de casa nostra.

Òbviament, amb sis columnes (tres cada setmana) no podré parlar de la varietat de sabors i establiments que hi ha en aquestes contrades, però intentaré enumerar aquells que podríem visitar un cop acabat el confinament per anar a gaudir d’un petit plaer gastronòmic en parella, familia, amics... o bé, si s’opta per fer negocis, fer una trobada de treball acompanyada d’un bon dinar.

Del Pla d’Urgell em centraré en el pol econòmic de Mollerussa, i la varietat existent en els municipis de Linyola, de Vila-sana i de Vilanova de Bellpuig. De la capital en parlaré del germà gran de la Boscana, del Requitx. Tot un clàssic del territori on poder degustar d’un bon menú o bé poder celebrar un esdeveniment acompanyat d’un gran àpat; i de l’Atrevit, que va guanyar el televisiu Joc de Cartes i val la pena fer-hi parada.

A l’Amoca, la família Amorós ens farà degustar tots els dimecres la mítica Cassola de Linyola, i la resta dels dies, un sublim dinar amb un immillorable servei. Del Xiroi, és aquell indret on el Mariano i la seva família ens permeten gaudir d’un bon àpat a la vora de l’Estany d’Ivars. I de l’Estoneta, cal citar que després de més de trenta anys de tradició gastronòmica, la família Pons ha optat recentment per un nou concepte gastronòmic de la mà del xef Santi Aubach.

A l’Urgell cal citar indrets de Tàrrega, com la reputada Tapa, el brillant Niam o el Celler de l’Artista al bell mig de la vil·la, tots dos amb bones cuines i acurades bodegues amb vins de Costers del Segre de la subzona de l’Urgell.

A Vilagrassa podem degustar uns bons caragols, múltiples guisats i una bona brasa al Catalunya, o fer un bon plaer gastronòmic tradicional català a l’Hostal del Carme. La carretera rectilínia que uneix l’Urgell amb la Noguera, ens endinsarà al Xopluc de Boldú, amb una nova direcció i incorporant nous sabors a la cuina típica de l’establiment; i el 2007 a la Fuliola, on després de més d’una dècada d’activitat, el Josep i la seva família, no deixen de sorprendre’ns cada cop que els visitem amb famíliars i amics.

Vist des de dalt, el Pla d’Urgell i l’Urgell són dues comarques d’interior amb riquesa (ja que hi ha una important activitat comercial i industrial), tenen grans extensions de fruiters i cereals (dos grans canals els proporcionen aigua amb què proveir els seus camps) i tenen uns bons establiments hostalers que valen la pena ser cercats i visitats. 

Actualment sembla ser que ens trobem a l’equador de l’estat d’alarma, si és així, quan s’acabi, pel final de la primavera i l’inici de l’Estiu, serà un bon moment per retrobar-nos amb el territori lleidatà i triar de destí les comarques urgellenques i els seus establiments gastronòmics. Els recomano la que serà una bona elecció!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: