Lleida
1/17° C (sol)
97% 26 km/h

20 febrer 2020

L'impacte del Mobile a LleidaUna de les preses catalanes més preuades dels darrers fets derivats de tot el procés independentista, ha estat el Mobile World Congress (MWC), que acull Barcelona des del passat 2006 i es realitzarà del 24 al 27 del febrer pròxim. La darrera sortida de to referent a aquesta espoliació imperialista castellana, ha apuntat cap a aquesta fira tecnològica. Les inoportunes declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha afirmat que “anirien a per totes” per tal de captar aquest esdeveniment a Madrid, ha demostrat el baix perfil polític de molts dirigents actuals. Amb tot i això, John Hoffman, el CEO del Congrés, ja ha manifestat que un cop passada la pròxima edició ratificarà Barcelona fins al 2028 (algun dia haurem de fer un gran homenatge públic a aquest americà per tot el que ha fet per Catalunya).

La capital catalana es troba immersa en un moment molt dolç, la tecnologia, l’emprenedoria i el turisme ratifiquen aquesta situació. Barcelona és la tercera capital d’Europa preferida pels emprenedors per muntar un negoci i és la principal ciutat europea en atracció de capital destinat cap a l’emprenedoria. En innovació tecnològica, hi ha 100 projectes en marxa que han captat més de 100 milions de dòlars. El gegant xinès Huawei ha firmat un pacte per tal de desenvolupar el 5G i la IA (Intel·ligència Artificial) a la ciutat, tot per tal d’atreure talent altament qualificat, captar nous llocs de treball i posicionar Barcelona com a centre d’innovació mundial.

Turisme de Barcelona té per aquest 2020 una previsió de més de 2.000 reunions professionals i de 33 congressos, amb la participació de més de 1.000 delegats en cadascun d’ells. Destaquen pels anys vinents el de càncer Infantil (pel 2022) amb la participació de 2.700 pediatres de tot el món, o bé el del think tank, Digital Future Society, amb una conferència sobre l’impacte socioeconòmic de la revolució digital.

És obvi que la centralitat de Barcelona dins de Catalunya és un fet històric, difícil de curar i de desbancar, però també hem de saber aprofitar-nos d’aquest pol d’atracció que té la capital catalana. A Lleida, d’empreses i projectes vinculats amb les noves tecnologies en tenim uns quants, però en destaco dos que han sabut aprofitar aquest dolç moment i situació excepcional que és viu en la societat catalana del segle XXI.

Jaume Saltó, president del Grup Saltó (que l’any passat va fer vint-i-cinc anys), i alhora president de la Cambra de Comerç i de PIMEC Lleida, ha presentat un robot que ajudarà a les atencions diàries de les persones grans. Gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per poder-lo implantar i amb el finançament de 100.000 euros atorgat pel MWC, aquest és un dels projectes que vol ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones grans en un futur. I també a Lleida, en Francesc Sapena, de Lleida.net, està liderant la implantació de les certificacions digitals per tot el món, i actualment ja suma més de 107 patents sobre aquest servei de missatgeria certificada.

Més de 70 països ja confien en aquest sistema de validesa legal per certificar notificacions en processos de contractació. Qui li havia de dir a tots dos emprenedors als anys 90 que avui serien on són gràcies a la seva constància i a les noves tecnologies? En Jaume, que es va iniciar amb una tenda d’electrodomèstics de Torregrossa, i en Sisco, posant la primera pedra amb el portal de converses IRC Hispano. Com han passat els anys per tots dos!

Vist des de dalt, ni molt menys Lleida ha de treballar per captar el Mobile a la Terra Ferma, però sí que ha de continuar generant sinergies per tal que emprenedors i economia se’n gaudeixin d’aquesta capitalitat que té Barcelona en l’actualitat. No entenc com fa uns mesos. des de molts sectors d’Espanya, se’ns deia que a Catalunya tot se n’anava a fer punyetes i que estàvem condemnats a fer desaparèixer tot el que s’havia creat durant les darreres dècades.

Hem de ser conscients que Catalunya té un mar i una neu envejables, una preuada gastronomia, una riquesa històrica, té una temperatura agradable per viure-hi i per fer-hi negocis, uns paisatges incomparables, una arquitectura apassionant... penso que actualment no tot es fa tan malament a casa nostra i ni molt menys se n’està anant tot en orris. El problema que sovint tenim els catalans es basa en el pessimisme, si creguéssim més en les nostres possibilitats i continuéssim treballant per tal de superar aquesta autoestima tan baixa que tenim, qui sap on coi seriem ara mateix!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: