Lleida
0-10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2019

Pimec Lleida, el referent patronal lleidatàl passat divendres, el president de la Generalitat, Quim Torra, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; acompanyats pels presidents de Pimec, Josep González, i del de Pimec Lleida, Jaume Saltó, varen inaugurar les noves instal·lacions de la Patronal a la Rambla Ferran 8 de la capital de Ponent. Amb aquesta nova seu, Pimec es converteix en la principal patronal de Lleida i les seves comarques, en l’interlocutor de referència amb les administracions, en el millor representant per defensar els interessos empresarials i en recolzar indefinidament als autònoms i les empreses lleidatanes.
La patronal, que actualment representa el 99,8% de les empreses, el 70% de l’ocupació i el 65% del PIB del nostre país, ha fet un salt de gegant a la Terra Ferma amb l’adquisició sense finançament extern d’unes instal·lacions de més de 500 metres quadrats que gaudeixen: d’un auditori per a 60 persones, diversos despatxos i unes eficients sales de formació. Des del Juliol del 2004, data en què Pimec va posar la primera seu aquí a Lleida, fins avui en dia, l’entitat empresarial ha passat de tenir prop de 2700 empreses a les més de 5000 actuals. L’Anna Torres, l’actual secretaria territorial des del 2015, i el vigent President Saltó, han estat claus en la consolidació del model de creixement de Pimec a casa nostra. L’equip que els ha acompanyat, que representa les principals empreses i sectors empresarials de Ponent, han treballat per a fomentar la competitivitat en les mercantils lleidatanes, fer de lobby econòmic per tal de garantir unes connexions viàries òptimes, recolzar a les empreses a créixer en mercats exteriors, oferir una formació de qualitat als treballadors i en promoure la innovació en el teixit empresarial. Totes aquestes ocupacions i preocupacions de l’equip actual de Pimec Lleida han estat claus per a fidelitzar els socis existents i els nouvinguts. La representativitat que tenen en sectors tradicionals com l’agricultura, metall, hosteleria i el comerç, o bé l’exemple recent de la captació com a membres de l’Associació d’Empresaris Xinesos de Lleida, demostra la sensibilitat que Pimec té pels empresaris i autònoms, i en concret, pel territori lleidatà.
El pròxim 8 de novembre, des de la patronal lleidatana s’organitza el Fòrum Lleida Empresa, que serà un espai de debat i de trobada del món empresarial lleidatà. Enguany s’enceta la primera edició amb la idea que amb el pas dels anys arribi a consolidar-se com el punt de trobada de referencia a la capital de ponent. La presència de líders econòmics, la presentació de casos empresarials d’èxit de casa nostra i la participació d’experts conferenciants, garanteixen un èxit assegurat a la trobada.
Vist des de dalt, des del 2004 fins avui dia Pimec ha consolidat la seva aposta pel teixit empresarial lleidatà. Els quatre presidents que ha tingut (en Jaume Marimon, en Rafael Peris, en Francesc Roig i actualment en Jaume Saltó) han aconseguit que l’espai representatiu hagi crescut i el model Pimec s’hagi consolidat a l’espai econòmic lleidatà. Davant d’aquesta situació actual, cal que des de Pimec, ara més que mai, es faci una aposta forta i ferma per a liderar un projecte que tingui la representativitat que li correspon a la Cambra de Comerç de Lleida. Actualment la seva presència a l’entitat lleidatana no està representada com li pertoca (i no ha estat per motius propis). Davant d’uns nous comicis a principis del 2019, cal que l’equip que representi Pimec a la Cambra de Comerç lideri una nova línia estratègica empresarial lleidatana. Amb una aposta ferma per la competitivitat empresarial, unió de tots els sectors empresarials, suport als empresaris i autònoms lleidatans, i mantenir una estreta relació amb les administracions públiques per poder cercar el millor futur econòmic comú per a les terres de Lleida. S’ha d’adaptar la Cambra descaradament als nous temps, fomentar la digitalització, consolidar xarxes de networking empresarial de ponent, promoure accions per garantir un bon enllaç amb el corredor mediterrani, la dinamització de l’aeroport, incrementar la participació de la dona en les xarxes empresarials, la consolidació de GlobaLleida, captació de noves fires a Fira de Lleida, fomentar les relacions comercials amb els empresaris de la franja, l’emprenedoria amb els joves, tot per tal d’enfortir la marca Lleida com a eix d’atracció de l’economia a ponent. Lleida ha d’esdevenir la capital de referència dels negocis de la Catalunya interior. En definitiva, amb el bon bagatge empresarial i l’experiència contrastada que ofereix Pimec, la seva futura participació en la Cambra de Comerç de Lleida garantirà un bon demà econòmic per al nostre territori tot per tal de cercar el millor futur empresarial de ponent.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: